Mehmet Şimşek'ten 'ekonominin başına geçecek' iddialarına yanıt

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yakın çevresine ekonominin başına geçeceği iddialarına ilişkin "Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile bana bırakmaz, dönmemin bir anlamı olmaz" dediği ileri sürüldü.
Ankara Masası
|
16 Ocak 2023, Pazartesi - 09:10
Mehmet Şimşek'ten 'ekonominin başına geçecek' iddialarına yanıt

Enerji Bakanlığı'nın düzenlediği “Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Törenine” katılan ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte kurdele kesen Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçeceği iddia edilmişti.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre; Mehmet Şimşek, protokolde yer almasına ilişkin yakın çevresine " Ben istemedim, adamları (Erdoğan'ı kastediyor) ayarladı” dediği öne sürüldü. Ekonomideki yaşanan sıkıntılara ilişkin ise Şimşek "Büyük tsunami geliyor. Dünyada birçok ülke parayı, yatırımı çekiyor. Bizde öyle bir durum söz konusu değil" dedi.

"B öyle enflasyon mu düşer?"

Enflasyonun ineceği tezlerine katılmadığını da belirten Şimşek, iktidarın ekonomi politikasını ise şöyle değerlendirdi: 

“Sürekli para basılıyor, halen de basılacak gibi görünüyor. Böyle enflasyon mu düşer? BİM'e, A-101‘e baskı yapmakla, ‘Fiyatları indirin, zam yapmayın' demekle enflasyon düşmez. Bildiğim bir marketin kar marjı sadece yüzde 4. Nereye kadar ‘Zam yapmayın' diyebilirsiniz.”

"Dönmemin bir anlamı olmaz"

Şimşek, yeniden ekonominin başına geleceği veya başka bir görev alacağı yönündeki yorumlara da şu karşılığı verdi: “Dönmem. Ancak bana bir görev verilse bile (Erdoğan'ı kastediyor) bana bırakmaz, bırakamaz. O yüzden dönmemin bir anlamı olmaz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2061032/mehmet-simsekten-ekonominin-basina-gececek-iddialarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.