CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'dan 'SADAT' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı canlı yayında daha önce eleştirdiği SADAT reklamının yayınlamasına ilişkin Ali Hikmet Akıllı, "Bu bir alçaklıktır. İki, çok açık bir tehdittir. Ceza yargılamasına bile konu olması gereken bir şey olabilir bu kombinasyon" dedi.
Ecem Çetin
|
19 Ocak 2023, Perşembe - 16:22
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'dan 'SADAT' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası Arka Plan programında Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sorularını yanıtladı. 

Akıllı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programda daha önce  ‘paramiliter kuruluş‘ olarak tanımladığı, seçim güvenliğine ilişkin eleştirdiği SADAT'ın reklamının yayınlanmasına tepki gösterdi.

"Çok açık bir tehdit"

"Bu bir alçaklık" diyen Akıllı, "Hiç lafı eğip, bükmeye gerek yok. Bu yapılan şey alçaklıktır önce. İki, çok açık bir tehdittir. Ceza yargılamasına bile konu olması gereken bir şey olabilir bu kombinasyon" dedi. 

"Kılıçdaroğlu'nun tepkisi normal"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun tepkisinin son derece normal olduğunu aktaran  Ali Hikmet Akıllı, " Biz SADAT'ı genel başkan İstanbul'da SADAT'ın merkezine gitmeden önce de dile getirmeye başlamıştık. Biz burada da çeşitli programlarda da söyledik." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'yi çok büyük bir tehlike bekliyor"

Akıllı, sözlerine şöyle devam etti:

"Mesele sadece SADAT değil, bugün bu ülkenin her ilinde çeşitli adlarla kurulmuş dernekler, harekete geçmeyi bekliyor. Bunları organize edecek yapıda işte bu SADAT. Türkiye'yi çok büyük bir tehlike bekliyor. Umarım devlet aklını başına alır. Ve biz bunlarla karşılaşmayız. "

"Bu ülkede demokrasi, cumhuriyet yaşayacaksa bunlar bizden uzak olması gerek işler. Ama bu yapı ta başından beri genel başkanı çok açıkça tehdit ediyor. Genel başkanda doğal olarak tavrını ortaya koydu. Hepimiz onun arkasındayız. Aynı sözlerin altına bizde imza atıyoruz. "

"Bayrak bizim kırmızı çizgimiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından  Nuşirevan Elçi'nin katıldığı program sırasında Türk bayrağının kaldırılmasına ilişkin ise Akıllı " Kılıçdaroğlu birçok kişiden danışmanlık alıyor. Bu arkadaşlar partide görevli, yetkili, parti üyesi değil. Danışmanların yaptığı işler CHP’yi ilgilendirmez. Bayrak bizim kırmızı çizgimiz. Buradan yola çıkarak CHP’ye bir şey atfetmek doğru olmaz." diye konuştu.

"Yüksek sesle dilendirmesi rahatsızlık yaratmış olabilir"

Akılı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik tartışmalarla ilgili de "Ben oradaki problemin adaylıkla ilgili değil de süreçle ilgili olduğu kanaatindeyim. Bazı partilerin bize aday mı dayatılıyor duygusuna kapıldıkları oldu. Bazen bizim parti yetkililerimiz bunu yüksek sesle dile getirmiş olabilir. Bu da rahatsızlık yaratmış olabileceğini düşünüyorum." dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tereddütsüz kazanacak aday olduğunun altını çizi.

http://ankaramasasi.com/haber/2062067/chp-ankara-il-baskani-ali-hikmet-akillidan-sadat-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.