Ali Hikmet Akıllı'dan çok konuşulacak iddialar

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Gölbaşı'nda yeşil alan olarak görülen alana bina yapıldığını, Bala'da ise meraların hazine arazisine çevrilerek AK Partili eski vekil Reha Denemeç'e verildiğini iddia etti.
Ecem Çetin
|
19 Ocak 2023, Perşembe - 17:19
Ali Hikmet Akıllı'dan çok konuşulacak iddialar

Ankara Masası Arka Plan programında Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı oldu.

Akıllı, yayın sırasında çok konuşulacak iki iddiayı gündeme getirdi. 

" Gölbaşı Belediyesini göreve çağırıyorum"

Öncelikle Gölbaşı Kızılcaşar Mahallesi'nde yeşil alan olarak gösterilen alana dikkat çeken Akıllı "Burası yeşil bir alan. Gelmeden önce emin olmak için Gölbaşı'ndaki Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımdan rica ettim, bir daha kontrol edin, bir hata olmasın diye. Boş yere belediyeyi de zan altında bırakmayalım diye. Hayır bir imar değişikliği yok burası yeşil alan. (Eline başka bir kağıt alarak) Bu da bu yeşil alanın üzerinde yükselmekte olan bina. Nasıl oluyor bu? Biri bana izah etsin. Bu yeşil alanın üzerinde bu bina nasıl yükseliyor? Prefabrik, peyzaj uygulamaları olabiliyor bazen. Bu yeşil alanın üzerinde bu bina nasıl yapılıyor? Gölbaşı Belediyesi ne yapıyor? Nerede? Bunu önümüzdeki ay meclis üyesi arkadaşlarım, gündemine getireceklerdir. Ama bu talan. Bu ülkenin, memleketin yeşil alanlarını böyle kimsenin talan etmeye hakkı yok. Gölbaşı Belediyesini göreve çağırıyorum buradan. Buraya müdahale etsinler. Yeşil alan katliamına bir son versinler." diye konuştu.

"Parsel parsel satıyorlar"

Milli Emlak Daire Başkanlığı yazısıyla ihaleye çıkılan Haymana’da Çeltek, Gölbaşı’nda Emirler, Sincan’ın Yenikaya, Mülk ve Elvan Mahallesi, Polatlı’da Genç Ali, Ayaş’ta İlhan, Bala’da Yeniyapan Çarsak Mahallesi taşınmaz satış ilanlarını gösteren Akıllı, Bala’nın Yeniyapan Çarsak Mahallesi'nde mera arazilerinin satışında yaşananlara dikkat çekti.

2020 yılının aralık ayında gerçekleşen ihalenin yeni ortaya çıkan detaylarını paylaşan Akıllı " Sadece Bala’yı göstereceğim. Binlerce dönüm arazi, buralar köy tüzel kişilikleri zamanında mera.  Buralar büyükşehir yasasından sonra mera vasıfları değişti, hazine arazisi oldu. Sonra bunları parsel parsel satıyorlar. Payam Ziraat Eğitim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi almış.  Şirketin sahibi AK Parti kurucularından, eski milletvekillerinden Reha Denemeç." dedi.

"Sadece Yeni Yapan Çarsak Köyü’nde 5 bin küçük baş hayvan var" diyen Akıllı buraların otlak alanlar olduğunun altını çizdi.

Arazilerin satıldığından hiçbir köylünün haberi olmadığına vurgu yapan Akıllı "Buralar köylülerin mera arazisiydi. Bu talandan vazgeçsinler. Bu sadece burada yapılmıyor. AKP anlaşılıyor ki, milletin mera arazilerini cins değişikliğiyle hazineye oradan da kendi yandaşlarına veriyor." diye konuştu.


http://ankaramasasi.com/haber/2062076/ali-hikmet-akillidan-cok-konusulacak-iddialar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.