Çubuk Belediyesinden ABB'ye üst geçit suçlaması

Çubuk Belediyesi, 16 yaşındaki lise öğrencisi Rabia Şeyma Sarıtaş'ın araba çarpması sonucu hayatını kaybettiği bölgeye üst geçit yapılması için daha önce önerge verdiklerini bildirdi. Önergenin kabul edilmesine rağmen üst geçidin yapılmadığı aktarıldı. Belediye Başkanı Baki Demirbaş " ​Siz yapmıyorsanız bunu açıkça beyan edin biz yapalım. Bir canın daha kıyılmasına müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
20 Ocak 2023, Cuma - 15:43
Çubuk Belediyesinden ABB'ye üst geçit suçlaması

Çubuk-Ankara karayolu Esenboğa kavşağında meydana gelen kazada 16 yaşındaki lise öğrencisi Rabia Şeyma Sarıtaş, karşıdan karşıya geçmek istediği sırada arabanın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Sarıtaş'ın ölümünün ardından Çubuk Belediyesi, bir açıklama yaparak bölgeye üst geçit yapılması için ABB Meclisi'ne daha önce öneri verdiklerini bildirdi.

2020 yılında  Güldarpı, Yenice ve Esenboğa Kavşakları üzerine ‘Yaya üst geçitleri’ yapılması amacıyla verilen önerinin komisyondan geçtiği belirtilen açıklamada "Önerinin ardından ABB Meclisi Kent Estetiği Komisyonunun 28.08.2020 tarihli Esenboğa Mahallesi Kavşağına bir üst geçit yapılması raporu ve 10.09.2020 tarih ve 1148 numaralı meclis kararı ile uygun görülmesine rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onca geçen yıla rağmen yapılmadı." denildi.

Biran evvel üst geçit yapılmalı

Esenboğa Kavşağında karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan mahalle sakinlerinin can güvenliği için bölgeye biran evvel üst geçit yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Av. Baki Demirbaş, "Bir daha canların yanmaması için  ABB yetkililerinden bu çalışmaları bir an önce başlatmalarını bekliyoruz" dedi.

"Yapmıyorsanız beyan edin biz yapalım"

Mahalle sakinlerinin üst geçit olmadığı için karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçemediklerine dikkat çeken Başkan Demirbaş, "Vatandaşlarımız kavşaklarda karşıdan karşıya geçmekte çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar.  Esenboğa’da ve aynı bölgedeki diğer mahallelerde üst geçitlerin bir an önce yapılması gerekiyor.  Siz yapmıyorsanız bunu açıkça beyan edin biz yapalım. Bir canın daha kıyılmasına müsaade etmeyiz’" şeklinde konuştu.

"Mekanı cennet olsun"

Esenboğa kavşağında otomobilin çarpması sonucu 16 yaşında hayatını kaybeden Rabia Şeyma Sarıtaş’ın tüm ilçe halkını yasa boğduğunu dile getiren Başkan Demirbaş,"Yıllardır yapılmayan üst geçit nedeniyle dün bir canımız daha hayata gözlerini kapadı. Yaşanan bu elim kaza nedeniyle hayatının baharında hayatını kaybeden öğrencimiz Rabia Şeyma Sarıtaş’a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2062372/cubuk-belediyesinden-abbye-ust-gecit-suclamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.