Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye yanıt

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, PFDK kararlarına tepki gösterdiği açıklamaya Fenerbahçe'den cevap gelmesi üzerine bir açıklama daha yaptı. Özbek, "Orada yapmış olduğumuz açıklama, genelde PFDK'nın adaleti sağlaması gereken bir kurum olduğunu dile getirdik. Bazı kulüpler üstüne alınmış bunu. Yakışmayacak, seviyesi tartışılacak, Sportif AŞ Başkanvekilime hitabet tarzlarını kınıyorum." dedi.
Ankara Masası
|
21 Ocak 2023, Cumartesi - 13:12
Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye yanıt

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün PFDK kararlarına yönelik yaptığı açıklamaya Fenerbahçe'nin cevap vermesi üzerine çok tartışılacak bir açıklamada daha bulundu.  

Fenerbahçe'yi eleştiren Özbek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

" Bazı kulüpler üstüne alınmış "

Dün yaptığım açıklamada PFDK'nın vermiş olduğu haksız kararları söyledim. Sadece Galatasaray'a yapılan haksızlıklar değil Kulüpler Birliği'ndeki arkadaşların birçoğunun PFDK ile ilgili itirazları var. Haksızlıkları onlar da dile getiriyor. Galatasaray'a yapılan haksızlıkların ardı arkasının kesilmediği, bunların bir son bulması gerektiğini söyledik. Orada yapmış olduğumuz açıklama, genelde PFDK'nın adaleti sağlaması gereken bir kurum olduğunu dile getirdik. Bazı kulüpler üstüne alınmış bunu. Yakışmayacak, seviyesi tartışılacak, Sportif AŞ Başkanvekilime hitabet tarzlarını kınıyorum. Türk sporunda bu tip seviyesizliklere ihtiyacımız yok. Yaptığımız açıklamalarla, duruşumuzla herkes için adaleti isteyen bir kulübüz. Onun için bu açıklamayı zaruri gördük. Futbolun sahada oynanması gerektiğini defalarda söyledik. Bunun için biz futbolu sahada oynamaya devam edeceğiz.

" Gereken cevap yine sahada verilecektir"

İlgili kulübe gereken cevabı sahada verdik. Bugün yine taraftarımızla beraber sahadayız. Onlara da PFK tarafından büyük bir haksızlık yapıldı. Gereken cevap yine sahada verilecektir. Galatasaray'ın büyük taraftarı, herkesin korkulu rüyası. Bugün gereken cevabı yine ilgililere vereceğiz. Yel kayadan toz alır. Biz kaya gibi Türk futbolunda varız. Biz Türk futbolunun en önemli kurumuyuz. Her zaman söylediğim gibi, artık masada ve sahada adaletin gelmesi lazım. Üsluba dikkat etmemiz lazım. Sevgi iklimini Türk futboluna getirmemiz lazım.

" Biz bu seviyeye inmeyiz"

Kulüpler Birliği'ndeki üslup ile basına yapılan açıklamalar çok farklı. Erden Timur'a yapılan açıklamayı gördünüz. Bana ve ona yapılan hitabet tarzını gördünüz. Biz bu seviyeye inmeyiz. Galatasaray'ın duruşu, böyle bir duruş değil. Başkaları, sadece kendileri için adalet isteyebilir. Biz herkes için adalet istiyoruz. Her zaman adaleti isteyen bir takım olacağız. İyi bir takımız. Her hafta üzerine koyarak gidiyoruz. Taraftarımıza büyük keyif veriyoruz. Bu devam edecek. Galatasaray, kendi misyonuna yakışır şekilde mücadelesini verecek. Bu durum söylemlerle değişemez. Galatasaray, Türk sporunun en önemli kuruluşudur. Ne söylersen söyle, bu değişmez. Yel ancak kayadan toz alır.

"En aşağı 50 bin kişiye oynayacağız"

Galatasaray ile taraftarı bütünleşince başarı kaçınılmaz. En büyük doluluk Galatasaray'da. Her maçı 45-50 bin kişi izliyor. Verilen cezaya rağmen, bugün yine en aşağı 50 bin kişiye oynayacağız. Galatasaray'ın büyüklüğü bu. Galatasaray, rakiplerinin korkulu rüyası!

Ne olmuştu?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, PFDK'nın kendilerine verdiği ceza için konuşurken, "PFDK Başkanı'nın cüppesini giyip adaletli kararlar almasını beklerken, o sırtında Fenerbahçe formasıyla kararlar almaya devam ediyor." şeklinde konuştu. Fenerbahçe Kulübü ise, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e resmi internet sitesinden cevap vermişti

http://ankaramasasi.com/haber/2062654/dursun-ozbekten-fenerbahceye-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.