Ümit Özdağ, TBMM'nin Sinan Ateş cinayetini araştırmasını istedi

Sinan Ateş cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, cinayetin araştırılması için komisyon kurulması gerektiğini belirtti. Özdağ, milletvekillerine çağrıda bulunarak, "Destek olun böyle bir komisyon kurulsun" dedi.
Ecem Çetin
|
24 Ocak 2023, Salı - 20:07
Ümit Özdağ, TBMM'nin Sinan Ateş cinayetini araştırmasını istedi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Özdağ, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"MHP Genel Merkezi,  ortaya çıkmasını istemiyor algısı oluşturmuş durumda"

Ümit Özdağ, "MHP Genel Merkezi, cinayetin gerçek sebebinin, gerçek faillerinin, tedikçi dışındaki ortaya çıkmasını istemiyor algısı oluşturmuş durumda. Toplumun her katmanında. "ifadelerini kullandı. 

"Bu tahkikat ta yeter ki, siyasi müdahalede bulunmasın"

Siyasetçi olarak bu konuda daha fazla açıklama yapmanın hukukun sahasına girmek olduğunu belirten Özdağ, "Yürüyen bir tahkikat var. Bu tahkikatta yeter ki, siyasi müdahalede bulunmasın" dedi. 

"Biz Meclis'te komisyon kurulsun diye  önerge verirdik"

Meclis'i bu konuda araştırma yapmaya davet ettiğini aktaran Zafer Partisi Lideri, "Meclis'i bu konuda araştırma yapmaya davet ettim. Yeterli milletvekilimiz olsaydı biz bu konuda önerge verirdik. Meclis'te komisyon kurulsun ve bu cinayeti araştırsın diye" değerlendirmesinde bulundu. 

"Destek olun komisyon kurulsun "

Özdağ, "Buradan bir çok değerli milletvekiline, hukukun üstünlüğüne inanan milletvekiline çağrıda bulunuyorum. Bu komisyonun kurulması için sizlerde destek olun böyle bir komisyon kurulsun." şeklinde konuştu.

"Kanıt sıkıntısı yaşandığını sanmıyorum"

Bu işin kapanmasının mümkün olmadığını ifade eden Özdağ, şunları söyledi: 

"O kadar çok şey ortaya döküldü ki İktidar 20 yıl kalacak değil. Buradan kaçamazsınız. Pazarlıkları yapanlar azmettiriciler bunları duyuyoruz, Mersin Limanında olan bitenler, Ankara’da yapılan şikayetleri duyuyoruz.  Bunları savcının araştırması lazım. Bu konuda kanıt sıkıntısı yaşandığını sanmıyorum. Mesele kanıtların kullanılıp kullanılmaması"

http://ankaramasasi.com/haber/2063606/umit-ozdag-tbmmnin-sinan-ates-cinayetini-arastirmasini-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.