Cemal Enginyurt'tan aday açıklaması! ''Kemal bey kazanabilecek bir isim''

6'lı masanın adayı olarak ismi geçen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanabilecek bir aday olduğunu söyleyen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Biz bu ülkeye barışı getirecek, barışın zedelendiği bir ortamda demokrasiyi ve özgürlüğü getirecek, herkese eşit yaklaşım sergileyecek birisini arıyoruz. Bu isim Kemal Kılıçdaroğlu olarak ortaya koyulduğunda toplum tarafından takdir edilecek bir isimdir." dedi.
Ecem Çetin
|
31 Ocak 2023, Salı - 20:28
Cemal Enginyurt'tan aday açıklaması! ''Kemal bey kazanabilecek bir isim''

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

6'lı masanın adayı kim olacak tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enginyurt, "Erdoğan gibi bir ismin karşısına konulabilecek en iyi aday Kemal bey mi? Sorusuna şu cevabı verdi: 

"Erdoğan gibi birisinin karşısına koyulacak en iyi aday, Erdoğan gibi birisi olmaması." 

Cemal Enginyurt, insanların 2. bir Recep Tayyip Erdoğan istemediğini sözlerine ekledi. 

"Kendisini ferat, milletini şirin gibi gören bir cumhurbaşkanı istemiyor millet"

Enginyurt, şöyle devam etti: 

"2. bir Recep Tayyip Erdoğan gibi kibirli, EGO'su yüksek, kendini beğenmiş, ülkeyi şahsımın ülkesi olarak gören, kendisini hanlar hanı, hakanlar hakanı, sultanlar sultanı diye değerlendiren, milleti de kulu yerine koyan, kendisini ferat, milletini şirin gibi gören bir cumhurbaşkanı istemiyor millet." 

"Erdoğan'ın yerine gelecek cumhurbaşkanı adayı Erdoğan gibi olmayan bir isim olmalıdır"

"Dolayısıyla Erdoğan'ın yerine gelecek cumhurbaşkanı adayı Erdoğan gibi olmayan bir isim olmalıdır. Çalmayacak, çaldırmayacak, ayrıştırmayacak, bölmeyecek, parçalamayacak, kibri yüksek tavan yapmış olmayacak. Burnundan kıl aldırmayan bir tip olmayacak. EGO'su yüksek biri olmayacak. Nefsini kontrol eden ve her şeyden önemlisi günlük masrafı 18 milyon olan saray denen ucubede oturma yerine sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankaya köşkünde oturacak Atatürk yoldaşı bir insan olacak."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanabilecek bir aday olduğunu aktaran Enginyurt, "Bütün adayların kazanabileceği gibi kemal beyde kazanır." dedi. 

"Kemal Kılıçdaroğlu, toplum tarafından takdir edilecek bir isim"

Cemal Enginyurt,"Biz 100 metreyi 10 saniyenin altında koşacak bir yarışçı aramıyoruz. Biz bu ülkeye barışı getirecek, barışın zedelendiği bir ortamda demokrasiyi ve özgürlüğü getirecek, herkese eşit yaklaşım sergileyecek birisini arıyoruz. Bu isim Kemal Kılıçdaroğlu olarak ortaya koyulduğunda toplum tarafından takdir edilecek bir isimdir." değerlendirmesinde bulundu. 

http://ankaramasasi.com/haber/2065219/cemal-enginyurttan-aday-aciklamasi-kemal-bey-kazanabilecek-bir-isim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Muhterem Yeşilyrt
16 Şubat 2023, 13:06
Bre utanmaz rezil asağılık herif C. Enginyurtsuz kime yalakalık yapacağını şaşırttın.. konuştuğun zaman tamamen insanlıktan çıkıyorsun...kimse de seni kaale almıyor ya kuduruyorsun... Tühhhh sana...Bre Alamam damadı seni....