Cemal Enginyurt'tan HDP açıklaması!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, HDP'nin PKK ile ilişkili olduğu mahkemeler tarafından tescillenmesi durumda kapatılmasına destek vereceğini söyledi. Enginyurt "Suç tescillendiği halde el kaldırmayanın vatan hainidir" dedi.
Ecem Çetin
|
31 Ocak 2023, Salı - 21:18
Cemal Enginyurt'tan HDP açıklaması!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ankara Masası Gündem Özel'de gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı.

"HDP hem anayasa mahkemesi tarafından kapatılması haktır"

Halkların Demokrat Partisi (HDP) kapatılma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enginyurt,  "HDP, PKK ile ilişkili olduğu mahkemeler tarafından tescil edilip belgelendiği sürece hem Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması haktır, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kapatılması için el kaldırmak milli bir görevdir." ifadelerine yer verdi. 

"Bugünden ilan ediyorum vatan hainidir"

"El kaldırmayanın vatan haini" olduğunu söyleyen Cemal Enginyurt, "HDP ile aynıdır. Bu kadar net söylüyorum. Ama bakın HDP'nin PKK ile bağlantılı olduğu belgelenecek mahkeme tarafından. HDP'nin suç örgütü olduğu tescillenecek mahkeme tarafından ve HDP'nin kapatılması istenecek mahkeme tarafından. Meclis'e geldiğinde ben ona evet derim. Gültekin Uysal'da evet der. Ve ben inanıyorum Kemal bey de evet der, Meral hanımda evet der, Temel beyde. " diye konuştu.

Enginyurt sözlerini "Ben bunu diyorum ama Numan Kurtulmuş demiyor, Mahir Ünal, Bülent Turan demiyor." diyerek tamamladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2065226/cemal-enginyurttan-hdp-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.