Sinan Ateş soruşturmasında yeni bilgiler

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada ele geçirilen dijital materyallerde saldırı yeri, kaçış güzergahı bulunurken, şüphelilerin saldırı yerinden konum bilgisi paylaştığı belirlendi.
Ankara Masası
|
01 Şubat 2023, Çarşamba - 17:32
Sinan Ateş soruşturmasında yeni bilgiler

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelemesinde önemli delil ve tespitlere ulaşıldı. Bazı şüphelilerin cinayet öncesinde, saldırganların kaçış güzergâhlarına dair konum bilgisi paylaştıkları ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine savcılığın, şüphelilerin saldırı öncesinde ve sonrasında telefon irtibatı kurduğu isimleri mercek altına aldı.

Dijital materyal verileri karşılaştırıldı

Soruşturma kapsamında; ilki hemen cinayetin ardından olmak üzere iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş, ve Emre Y. eksenli önemli detaylara ulaşıldı.

Her iki isimden elde edilen dijital materyaller üzerinde detaylı incemeler yapıldı. Burada elde edilen edilen veriler ile diğer faillerin dijital materyal verileri karşılaştırıldı. Yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde önemli delillere ulaşıldığı öğrenildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2065418/sinan-ates-sorusturmasinda-yeni-bilgiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.