Saadet Partili Kaya: “Dindarlar olarak eskisi gibi ‘emin’ insanlar mıyız?”

Saadet Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Ayasofya ibadete açıldı. Başörtüsü sorunu fiili olarak çözüldü. Taksim’e cami bir ihtiyaçtı yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Peki, dindarlar olarak eskisi gibi “emin” insanlar mıyız? Adil vasfımızla öne çıkıyor muyuz? Hürriyet, ehliyet, liyakatte ne durumdayız?” dedi. Kaya'nın yanıtı daha önce "Bir tane Suriye'yi mahvetmek, bir tane Müslüman'ın burnunu kanatmak 100 tane Ayasofya'ya değişilmez" diyen Saadet Partili Cafer Güneş'in sözlerini akıllara getirdi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Şubat 2023, Cuma - 12:30
Saadet Partili Kaya: “Dindarlar olarak eskisi gibi ‘emin’ insanlar mıyız?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’ye verdiği “Ağlatma bizi” yanıtı dün siyaset gündemine oturdu.

“Abdülkadir ağlatma bizi"

Selvi’nin "Efendim siz Ayasofya'yı açtınız, Taksim'e cami yaptınız, başörtüsü sorunun çözdünüz. Bunlar merhum Erbakan'ın hayalleriydi ama siz gerçekleştirdiniz. Fakat Erbakan'ın partisi olan parti sizin yanınızda değil karşınızda" değerlendirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Abdülkadir ağlatma bizi ya. Ağlatma bizi dur. Karıştırma oraları. Maalesef. Erbakan hocamızın o vaatlerini gerçekleştiren olmamıza rağmen ve onunla o yolda yürümüş birisi olarak, şu anda birilerinin farklı zeminde tam bu adımlara karşı olanlarla beraber olmaları insanı ciddi manada yıkıyor." dedi.

Bu açıklama daha önce Ankara Masası Gündem programında Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş’in verdiği yanıtı akıllara getirdi.

Güneş geçen yıl katıldığı yayında Necmettin Erbakan'ın "Kim Milli Görüşçüyüm diyor da Saadet Partisi'nin dışında yer alıyorsa, bu tavır palyaçoluktan başka bir şey değil. AK Parti'ye oy vermek cehenneme bileti satın almaktır." sözlerini hatırlatmıştı.

Erbakan'ın Ak Parti’nin siyonizmin bir taktiği olarak kurulduğunu söylediğini belirten Güneş, "Ak Parti'yi Erbakan kurdurdu" sözlerinin Erbakan tarafından yalanlandığını hatırlatmıştı.

Güneş, Erbakan'ın "Ben buradayım günahınıza beni ortak etmeyin" dediğini aktarmıştı.

" Bir tane Müslüman’ın burnunu kanatmak 100 tane Ayasofya'ya değişilmez"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Erbakan Hoca hayatta olsaydı, teravihin ilk gününü Ayasofya'da kılar, Erdoğan'ın alnından öperdi." sözlerinin hatırlatılması üzerine tepkisini dile getiren Güneş "100 tane Ayasofya açsa alnından öpülmez. Niye, bir tane Suriye'yi mahvetmek, bir tane Müslüman'ın burnunu kanatmak 100 tane Ayasofya'ya değişilmez" demişti.

"Bir tane Müslüman'ın burnu kanadıysa bunu 10 tane Ayasofya da açsanız ödeyemezsiniz”

Güneş "Bir tane Müslüman'ın burnu kanadıysa siz hatanızla bunu 10 tane Ayasofya da açsanız ödeyemezsiniz. " ifadelerini kullanmıştı.

Ayasofya'nın açılmasından dolayı çok memnun olduğunu da belirten Güneş, "Kendi dönemimizde Ayasofya'yı açmayı çok isterdim" şeklinde konuşmuştu.

“Dindarlar olarak eskisi gibi ‘emin’ insanlar mıyız?”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saadet Partisi ile ilgili değerlendirmelerine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’dan da yanıt geldi.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Kaya, , “Ayasofya ibadete açıldı. Başörtüsü sorunu fiili olarak çözüldü. Taksim’e cami bir ihtiyaçtı yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Peki, dindarlar olarak eskisi gibi “emin” insanlar mıyız? Adil vasfımızla öne çıkıyor muyuz? Hürriyet, ehliyet, liyakatte ne durumdayız?” diye sordu.


http://ankaramasasi.com/haber/2065778/saadet-partili-kaya-dindarlar-olarak-eskisi-gibi-emin-insanlar-miyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.