Bülent Turan: “Erbakan'ın yeri Cumhur İttifakı’nın yanıdır”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhur İttifakı’nın olası genişlemesini değerlendirdiği konuşmasında, "Biz Altılı Masa gibi kavgaların gürültülerin partisi değiliz. Bizim durduğumuz bir yer var. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın olacağı yer Altılı Masa değildir, Cumhur İttifakı'nın yanıdır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
05 Şubat 2023, Pazar - 17:14
Bülent Turan: “Erbakan'ın yeri Cumhur İttifakı’nın yanıdır”

Bülent Turan katıldığı televizyon programında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı’nın olası genişlemesine ilişkin açıklamalar yapan Turan,“HÜDAPAR veya başka bir parti. Hepsinin kendisiyle ilgili saygınlığı vardır. Tabii ki farklı düşüneceğiz. Yeni dönemde 50+1 farklı bir süreç ortaya koyuyor. HÜDAPAR ile farklı düşündüğümüz konular vardır, ama Türkiye'nin güvenliğine ilişkin ortak konularda da mutabakatımız varsa ki var, beraber yol yürümek isteriz. Biz Altılı Masa gibi kavgaların gürültülerin partisi değiliz. Bizim durduğumuz bir yer var. Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan'ın olacağı yer Altılı Masa değildir, Cumhur İttifakı'nın yanıdır” şeklinde konuştu.

"Atatürk, bir tek kelime geçmiyor"    

Millet İttifakı’nın ortak mutabakat metnini de eleştiren Turan, metinde çok fazla çelişki olduğunu savundu. Turan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir de herkese selam gönderen bir metin, uzun bir metin ama ortak bir metin değil. KHK ile ilgili düzenlemelerle FETÖ'ye selam gönderiyor, F-16'larla ilgili ABD'ye selam gönderiyor, kayyumlarla PKK'ya selam gönderiyor, aferin beklentisiyle Avrupa'ya selam gönderiyor. Her alanda birilerine selam gönderme haline gelmiş. 240 sayfa metin var, Atatürk'ün kurduğu bir parti CHP, bir tek referans yok Atatürk'e, bir tek kelime geçmiyor. Niye "HDP kızarsa", "İslamcı" diye ifade ettikleri ekipler kızarsa diye. Ayrıca Allah aşkına 12 ay oldu ortaklık kuralı. Bu kadar zaman içerisinde daha adayda uzlaşamadılar. Daha İstanbul Sözleşmesi'nde ulaşamadılar. Metin açıklıyorlar.”

"Hepsi Kemal Kılıçdaroğlucu oldular"

İyi Parti, CHP ve HDP'nin Genel Kurul oylamasında başörtüsü görüşmelerine girmeyeceklerini düşündüğünü belirten AKP'li Turan, "Dini inancı sebebiyle" ibaresini kaldırmanın çok anlamsız olduğunu düşünüyoruz. Temel Karamollaoğlu, Babacan, Davutoğlu muhafazakâr İslamcılar diye ifade ediliyor. Bu insanların üç kuruşluk koltuk için imza atmasını izah edemiyorum. Sadece ‘üç tane vekillik alabilir miyiz’den dolayı hepsi Kemal Kılıçdaroğlucu oldular” ifadelerini kaydetti.

http://ankaramasasi.com/haber/2066369/bulent-turan-erbakanin-yeri-cumhur-ittifakinin-yanidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.