Deprem bölgelerinde önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre deprem bölgesinde önümüzdeki günlerde yoğun kar ve sağanak bekleniyor.
Ecem Çetin
|
06 Şubat 2023, Pazartesi - 10:30
Deprem bölgelerinde önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

Merkezi Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.5'lik depremlerin ardından binlerce bina yıkıldı, binlerce kişi evsiz kaldı. Bölgelerde 4. seviye alarm durumuna geçilirken depremin hasarları sarılmaya çalışılıyor.

Evsiz kalan vatandaşlar ve tüm Türkiye'de deprem bölgesindeki hava durumunu merak ediyor. Deprem bölgesindeki 10 il için önümüzdeki 5 günlük hava durumu raporunu açıkladı. Rapora deprem bölgesinde yoğun kar ve sağanak bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan son bilgiye göre depremin etkili olduğu bölgelerde havalar önümüzdeki günlerde şu şekilde olacak:

Kahramanmaraş;

Salı:4 derece, Parçalı bulutlu

Çarşamba:3 derece, Parçalı bulutlu

Perşembe:4 derece, Güneşli

Hatay; 

Salı:11 derece, Yer yer yağışlı 

Çarşamba:9 derece, Güneşli 

Perşembe:9 derece, Güneşli

Osmaniye; 

Salı: 9 derece, Yer yer yağışlı 

Çarşamba:8 derece, Parçalı bulutlu 

Perşembe:9 derece, Güneşli

Gaziantep; 

Salı: 4 derece, Sağanak kar yağışı 

Çarşamba:3 derece, Parçalı bulutlu 

Perşembe:4 derece, Parçalı bulutlu

Mardin; 

Salı: 1 derece, Yağmur ve kar 

Çarşamba:0 derece, Sağanak kar yağışı 

Perşembe:1 derece, Parçalı bulutlu

Batman; 

Salı: 6 derece, Yağmurlu 

Çarşamba:4 derece, Yağmur ve kar 

Perşembe:4 derece, Parçalı bulutlu

Bingöl; 

Salı: 1 derece, Karlı 

Çarşamba:-1 derece, Sağanak kar yağışı 

Perşembe:-1 derece, Parçalı bulutlu

Diyarbakır;

Salı: 6 derece, Yağmur ve kar 

Çarşamba:2 derece, Sağanak kar yağışı 

Perşembe:4 derece, Parçalı bulutlu

Adana

Adana'da bugün hava çok bulutlu, sağanak ve kuvvetli yağmur yağışlı, hava sıcaklığı en düşük 7, en yüksek 11 derece, salı çok bulutlu, hava sıcaklıkları en düşük 4, en yüksek 11 derece, çarşamba, parçalı bulutlu, en düşük hava sıcaklığı 3, en yüksek hava sıcaklığı 10 derece, perşembe, parçalı bulutlu, en düşük hava sıcaklığı 2, en yüksek hava sıcaklığı 11 derece, cuma, parçalı ve az bulutlu, en düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık 13 derece olarak bekleniyor.

Diyarbakır

Diyarbakır bugün karla karışık yağmurlu, hava sıcaklıkları en düşük 0, en yüksek 9 derece olacak.

Kentin, salı günü kar yağışlı, en düşük sıcaklık sıfırın altında 1, en yüksek sıcaklık 3 derece, çarşamba kar yağışlı, en düşük sıfırın altında 3, en yüksek 2 derece, perşembe ve cuma parçalı bulutlu, hava sıcaklığı en düşük sıfırın altında 4, en yüksek 4 derece olması öngörülüyor.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da hava bugün çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı, en düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık ise 7 derece olacak.

Salı günü çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, hava sıcaklıkları en düşük 2, en yüksek 7 derece, çarşamba ve perşembe parçalı bulutlu, en düşük sıcaklık 0, en yüksek sıcaklık 6 derece, cuma parçalı ve az bulutlu, en düşük hava sıcaklığı 0, en yüksek sıcaklık ise 7 derece olarak tahmin ediliyor.

Malatya

Malatya'nın bugün çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı, sıcaklıkların en düşük sıfırın altında 3, en yüksek 1 derece olması öngörülüyor.

Kar yağışının salı günü de aralıklarla devam edeceği, sıcaklıkların ise en düşük sıfırın altında 4, en yüksek sıfırın altında 1 derece, çarşamba parçalı ve çok bulutlu, en düşük sıcaklığın sıfırın altında 7 , en yüksek sıcaklığın sıfırın altında 3 derece, perşembe ve cuma parçalı ve az bulutlu, en düşük sıcaklık sıfırın altında 11, en yüksek sıcaklık sıfırın altında 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2066559/deprem-bolgelerinde-onumuzdeki-gunlerde-hava-nasil-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.