Naci Görür uyardı! İstanbul’u depreme hazırlayın

Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara bölgesinde 1999 sonrasında, 30 yıl içerisinde her an olmak kaydıyla deprem olma ihtimali yüzde 64’tür. 2029’a kadar deprem olma ihtimali yüzde 64’tür. Bu büyük bir olasılıktır. Bir kalkarız ki bir gün İstanbul'da olan olmuş. Biz 20 senedir söylüyoruz İstanbul’u depreme hazırlayın" dedi.
Ecem Çetin
|
08 Şubat 2023, Çarşamba - 12:07
Naci Görür uyardı! İstanbul’u depreme hazırlayın

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki deprem meydana geldi. İki büyük deprem birçok kentte hissedildi ve büyük bir yıkıma neden oldu.

Binlerce kişi hayatını kaybederken, enkaz altında kalan vatandaşlar içinse arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Türkiye’yi derinden yaralayan deprem konusunda daha önce uyarılarda bulunan Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında soruları cevapladı

Görür, şunları söyledi: 

"Yüzde 64,  büyük bir olasılık"

"Zaman vermek mümkün değil ancak periyod olarak deprem tarihi verebiliriz. Bu bilimseldir. Marmara bölgesinde 1999 sonrasında, 30 yıl içerisinde her an olmak kaydıyla deprem olma ihtimali yüzde 64’tür. 2029’a kadar deprem olma ihtimali yüzde 64’tür. Bu büyük bir olasılıktır. Biz 23 yılı geçirdik. Artı ve eksi 15 yıl olabilir. 15 yıl ileride ya da geride olabilir. Bir sabah kalktığımızda iş işten geçmiş olmasın. İnsanlar enkaz altından bana video atıyorlar yardım edin diye. Bu işin şakası yok. " 

" Bir kalkarız ki bir gün İstanbul'da olan olmuş"

"Biz dedik ki, 2 yere dikkat edin. Marmara Düzce iki yer tehdit haline geldi. Biz milleti korkutmak için bağırmadık tedbirli olun diye bağırdık. Arkadaşlarımızın bu bağırmasından 3 ay sonra kasım ayında Düzce'de 7.2 oldu. İyi ki de alarmı verdik çok hazırlık yapıldı. Biz bağırıp çağırmasaydık gafil avlanacaktık. Bir kalkarız ki bir gün İstanbul'da olan olmuş. Biz 20 senedir söylüyoruz İstanbul’u depreme hazırlayın"

http://ankaramasasi.com/haber/2067393/naci-gorur-uyardi-istanbulu-depreme-hazirlayin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.