Deprem kahini tarih verdi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve büyük bir yıkıma neden olan depremi 3 gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran 'deprem kahini' lakaplı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, bir video yayınlayarak 10-13-14 Şubat tarihlerine dikkat çekti.
Onur Çetinkaya
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 09:25
Deprem kahini tarih verdi

3 Şubat tarihinde yaptığı paylaşımda "Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan'da 7.5'lik deprem olacaktır" ifadelerini kullanan deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video daha paylaştı.

Ay geometrisinin gelecek günlerde güçlü bir sismik aktiviteye sebep olabileceğini ifade eden Hoogerbeets, "6 şiddetinde sarsıntıya sebep olacak bu sismik hareketin 8 Şubat (bugün) tarihinde olması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Önce 10 Şubat daha sonra 13-14 Şubat'a dikkat 

Açıklamasının devamında 5-6 şiddetinde artçı sarsıntıların Türkiye'de devam edeceğini belirten Hoogerbeets, "10 Şubat tarihinde de sismik dalgalar bekliyorum. Fakat bunun şiddetli olmayacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

Açıklamalarını sürdüren deprem kahini 13-14 Şubat'a dikkat çekti.  Hoogerbeets,
"Şubat ayının ortası olan 13-14 şubat tarihleri arasında ay geometrisinin oluştuğunu görüyoruz. Bu biraz daha kritik olabilir" dedi.

Frank Hoogerbeets kimdir ? 

Frank Hoogerbeets deprem bilimi araştırmacısıdır. Yaptığı deprem tahminleriyle tanınıyor. 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden 3 Şubat 2023 tarihinde bilmişti. Bunun ardından Frank Hoogerbeets'in hayatı ve biyografisi merak edildi. Frank Hoogerbeets "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde bulunmaktadır. Frank Hoogerbeets çocukluğundan bu yana gezegen ve güneş sistemine büyük ilgi duymaktadır. Frank Hoogerbeets ilk deprem tahminini 20 Nisan 2015 tarihinde Facebook üzerinden yapmıştır. Zamanla birçok deprem tahmini yapan Frank Hoogerbeets 'in bazı tahminleri doğru çıkmıştır.

http://ankaramasasi.com/haber/2067693/deprem-kahini-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.