Ankara'ya ulaşan depremzedeler sosyal konutlara yerleştirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) depremde evlerini kaybeden ve Ankara'ya gelen 1538 vatandaşı AŞTİ’de karşıladıktan sonra Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlara yerleştiriyor. ABB sosyal konutların tüm imkanlarını seferber ediyor.
Ankara Masası
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 17:30
Ankara'ya ulaşan depremzedeler sosyal konutlara yerleştirildi

Türkiye, Kahramanmaraş'ı sarsan iki depremle sarsıldı. Depremde binlerce bina yıkılırken, yüz binlerce insan evsiz kaldı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken ABB'de depremzedeler için imkanlarını seferber etti.

Depremde evlerini kaybederek Ankara'ya gelen depremzedeler ilk olarak ABB yetkilileri tarafından AŞTİ'de karşılandı.



Depremzedelere yardım

Ankara’ya adım atar atmaz ekipler tarafından sıcak yemek, otobüs bileti, her türlü giysi gibi ihtiyaçları tespit edilen vatandaşlar, gitmek istedikleri şehirlere ücretsiz olarak gönderildi. Barınacak yeri olmayanlar ise Araplar Sosyal Konutları’na ulaştırılıyor.

1538 afetzede ağırlanıyor

Barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine kapılarını açan Mamak Araplar Mahallesi’ndeki sosyal konutlar şimdi de Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrasında Başkente gelmek zorunda kalan depremzedeleri ağırlamaya başladı.

Tüm imkânların seferber edildiği sosyal konutlara yerleştirilen 1538 afetzedeye; 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteği sağlanıyor.

Araplar Aile Yaşam Merkezi’nde bulunan tüm sosyal donatılar da kapılarını depremzedelere açılırken çok yakında psikolojik destek de verilecek.  

http://ankaramasasi.com/haber/2067941/ankaraya-ulasan-depremzedeler-sosyal-konutlara-yerlestirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.