Kahramanmaraş'taki 'deprem mezarlığı'nda acı görüntüler

Depremde hayatını kaybeden ve Kahramanmaraş şehir merkezindeki Kapıçam Mezarlığı’nda defnedilenlerin sayısı 5 bine ulaştı.​ Cenaze araçlarının biri gidip birisi geliyor.
Büşra Bayrak
|
10 Şubat 2023, Cuma - 15:58
Kahramanmaraş'taki 'deprem mezarlığı'nda acı görüntüler

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınları tarafından gözyaşları içinde defnediliyor. 

Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişinin defnedildiği Kapıçam mezarlığında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Görevliler, iş makineleri yardımı ile mezarları açarken, ambulanslarla getirilen cenazeler tek tek defnediliyor. Görevliler, vefat edenlerin kayıtlarını, parmak izlerini ve DNA örneklerini alıyor, kadınların mezar başlarına tülbent bağlanıyor.

Bu arada cenaze hizmetleri ile görevlendirilen Kırıkkale Valiliği görevlileri, cenazelerini il dışına götürmek isteyenlere ücretsiz tabut temin ediyor. Bu çalışmalar sırasında muhabirin görevlilerle röportaj yaptığı esnada artçı sarsıntıyla yaşanan endişe kameralara yansıdı.

Torununun başında hüngür hüngür ağladı

Depremde eşi ve 2 çocuğunu kaybeden ve büyük üzüntü yaşayan bir vatandaş, muhabirin ‘Neler yaşadınız’ sorusuna, ‘Neler yaşamadık ki? diye cevap verdi.
Gözyaşlarının döküldüğü mezarlık alanında kameralara yansıyan bir görüntü ise yürek burktu. Yaşlı olan ve ismi öğrenilemeyen bir dede, 28 yaşında hayatını kaybeden torununun mezarı başında hüngür hüngür ağladı.

" 29 yaşında bir sürü hayalleri vardı"

Kendi kendine konuşan kederli dede, “29 Yaşında bir sürü hayallerim vardı. Ne diyeceksin. Takdiri ilahi engellenmez. Acı derin çok büyük. Tabi sadece bize olmadığı için herkesin başında aynı acılar var, sabredeceğiz, sabretmeye çalışacağız. Başka yapacak bir şey yok. Allah’tan geldi, ne yapalım. Böyle olmasını istemezdik. Allah’ım affet, Allah’ım herkesle beraber” diye ağladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2068216/kahramanmarastaki-deprem-mezarliginda-aci-goruntuler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.