Ömer Çelik: Krizi isterlerse sahada çözeriz

AK Parti Sözcüsü Çelik, Doğu Akdeniz krizi için diyalog çağrısı yaparken, "Sorunu masada istiyorlarsa masada, sahada istiyorlarsa sahada çözeriz" dedi.
Ankara Masası
|
29 Eylül 2020, Salı - 18:32
Ömer Çelik: Krizi isterlerse sahada çözeriz
AK Parti Sözcüsü Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Akdeniz krizin masada çözülmesi gerektiğini belirten Çelik "ABD'nin sadece Rum tarafını ziyaret etmesi ya da bir ay içinde iki kere Yunanistan'a giderek tek yönlü destek açıklamaları bölge barışına hizmet etmez. Sorunu masada istiyorlarsa masada, sahada istiyorlarsa sahada çözeriz" diye konuştu.

Ömer Çelik'in konuşmasından satırbaşları;

Pompeo'nun bir ziyareti yine gerçekleşti. 1 aydan kısa bir sürede ABD bakanı 2 kez ziyaret etmiş oldu. Kıbrıs adasını ziyaret ettiğinde de Rum tarafını ziyaret etti, Türkiye tarafını ziyaret etmedi. Bu da tarafsızlığa gölge düşüren bir durumdur. Bizim müttefiklik ilişkilerimiz açısından yakışıksız bir durum ortaya çıkar.

Hem NATO ile ayrıştırma konusunda politik bir süreç yürütülürken, hem de Türkiye, Yunanistan'la istişafi masasına oturmaya hazır olduğunu söylerken burada tek taraflı olarak Rum Kesimini ziyaret edilmesi çözümsüzlük konusunda teşvik edilmesi anlamına gelir.

Pompeo'nun açıklamaları ABD'nin tarafsızlığını zedeliyor.

ÇİN'İN UYGUR TÜRKLERİNE BASKISI

Dünyadaki gelişmelere bakarken bütün bu insan haklarının ihlallerinin söz konusu olduğu coğrafyaları gözden geçiriyoruz. Uygur Türklerinin durumundan yakından olarak izliyoruz. Bizim bu konudaki tek arzumuz Uygur Türkleri'nin Çin'de refah ve huzur içinde yaşamasıdır. Uygur meselesinin şeffaflık ve işbirliği içerisinde ele alınması gerektiğini arzu ediyoruz.

KOBANİ SORUŞTURMASI

Diyarbakır'da olaylar başladı. 7-8 Ekim'de Türkiye genelinde isyanlar başladı. PKK'yı açıktan destejleyenler o gün isyan çağrısı yaptı. 37 vatandaşımız bu eylemlerde hayatını kaybetti, 761 vatandaşımız yaralandı. O zaman hangi siyasilerin bu eylemler olurken nasıl teşvik dili kullandığı kayıtlarda duruyor. Kendine siyasetçi diyen herkes teröre karşı olmalıdır. Bu isyan çağrısı tabi ki soruşturulacak, kararı yargı verir."
http://ankaramasasi.com/haber/206857/omer-celik-krizi-isterlerse-sahada-cozeriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.