Oğuzhan Uğur ifade verdi

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un 'BaBala TV' isimli hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğu ve depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu gerekçesiyle savcılığa ifade verdi.
Onur Çetinkaya
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 10:45
Oğuzhan Uğur ifade verdi

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede çalışmalar sürerken yanlış anons ihbar panik yaratmıştı.

Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulmuştu.

Uğur'dan açıklama 

İhbarın ise Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur'un 'BaBala TV' isimli hesabından yayılması sonrası Uğur konuyla ilgili açıklama yaptı.

Oğuzhan Uğur, olayların Babala TV hesabından atılan tweetlerle ilgili olmadığını, belgeleri savcılıkla paylaşacağını ifade eden Oğuzhan Uğur, olayın kendi üzerlerine yıkılmak istendiğini' söylemişti. 

Soruşturma başlatıldı

Bu paylaşımların deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu ve arama kurtarma çalışmalarında aksamalara neden olduğu gerekçesiyle Oğuzhan Uğur ile paylaşıma ilişkin sorumluluğu tespit edilecek kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan re'sen soruşturma başlatıldı.

İfade verdi 

Soruşturma çerçevesinde Oğuzhan Uğur, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2068755/oguzhan-ugur-ifade-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.