MAKUT 19 can kurtardı

Deprem bölgesinde çalışmalarına devam eden Mamak Belediyesi Arama Kurtarma Timi şu ana kadar 19 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkardı.
Ankara Masası
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 12:22
MAKUT 19 can kurtardı

Asrın Felaketi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Depremin en çok yıkıma yol açtığı merkezlerden biri olan Hatay'a Mamak Belediyesi ekipleri sevk edildi.

 250 kişilik personel ekip, iş makinaları ve MAKUT (Mamak Arama Kurtarma) ile deprem bölgesinde ilk günden itibaren çalışmalara katılan Mamak Belediyesi ekipleri afetzedelere yardımcı olabilmek için yoğun çaba sarf etti.

Günlerdir süren çalışmalarda MAKUT ekibi ve Mamak Belediyesinin gönüllü personelleri 19 kişinin hayata tutunmasını sağladı.

MAKUT son olarak 27 yaşındaki halime bir kadını enkaz altından çıkardı. Kadının kurtulmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan ekip gözyaşlarına hakim olamadı. Ekiplerin çalışması ise sürüyor.

"Bir cana daha ulaşabilir miyiz diye canla başla mücadele ediliyor"

Deprem bölgesinde çalışmaları koordine eden  Mamak Belediye Başkanı Murat Köse "Ekiplerimiz burada çevre binalarda sürekli dinleme yapıyor, termal kameralarımız var, teknik ekiplerimiz var. Acaba bir cana daha ulaşabilir miyiz diye canla başla mücadele ediyorlar. Burada yaraların sarılması çok kıymetli. Sadece MAKUT ile bölgede değiliz. Mobil aşevimizle, mobil şarj istasyonumuz ile, çay çorba ikram araçlarımız ile, cenaze araçlarımızla depremzede kardeşlerimizin hizmetindeyiz” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2068785/makut-19-can-kurtardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.