Mansur Yavaş'tan Hatay Havaalanı eleştirisi "Hafriyatı biz yaptık"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hatay Havaalanı’nında depremden zarar gören bölümlerin hafriyatının kendi iş makineleri tarafından kaldırıldığını belirterek “İGA Hatay Havaalanını hazırlıyoruz diye bir tweet attı ve bizim belediyenin logoları yok görünmeyecek şekilde uzaktan çekiyorlar. Bunlar ayıp şeyler” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Şubat 2023, Pazartesi - 12:47
Mansur Yavaş'tan Hatay Havaalanı eleştirisi "Hafriyatı biz yaptık"

Mansur Yavaş, gazeteci Fatih Portakal’ın Hatay Havaalanı’nda yaşananlara ilişkin sorusunu yanıtladı.

Hatay Havalimanı’nda depremden sonra hasar oluştuğuna işaret eden Yavaş,  “Orada bir hasarlı bölge var. İGA’nın veya başka bir kuruluşun orada iş makinesi yok. Olsaydı zaten bizi görevlendirmezlerdi. Bizim arkadaşlarımıza hafriyatı temizleyin oradan kaldırın diyorlar. Ve oradan hafriyat temizlemeye bizim kamyonlarımız gidiyor. İGA’nın falan orada makinesi yok” dedi.

Yavaş, sadece bir başka belediyenin de kırıcısının geldiğini ifade etti.

“Biz orayı temizlediğimize dair bir tweet attık” diyen Yavaş şunları söyledi:

“2 gün içerisinde tamir edilip havaalanının kullanılabilir hale gelmesi lazımdı”

“ Mesele şurada insanların kafasında zaten şu vardı Hatay Havaalanı neden kullanılmıyor. Biz üçüncü gün hafriyat kaldırmaya başladık oysa benim kişisel kanaatim sabah, deprem sabahı bu tespit edilir edilmez o hafriyatın oradan temizlenmesi ve 2 gün içerisinde tamir edilip havaalanının kullanılabilir hale gelmesi lazımdı.”

“Bunlar ayıp şeyler”

“ Herkesin kafasında bu soru olduğu için bizim attığımız tweet orada benim attığım tweette molozları kaldırıyoruz diyoruz. Eğer bize yapın deseler onu da yapardık. Sonra İGA bir şey yaptı Hatay Havaalanını hazırlıyoruz diye bir tweet attı ve bizim belediyenin logoları yok görünmeyecek şekilde uzaktan çekiyorlar. Bunlar ayıp şeyler. Yani bizim kamyonlarımız orada. Yani bunda bir mahsur mu var”

“Arkadaşlarımızın emeğini yok saymak çok yanlış”

“ Büyükşehirin orayı temizlemesi boşu boşuna evet  İGA dolayısıyla onların tweetinden sonra olay patladı çünkü bizim orada iş makinelerimizin kamyonlarımızın amblemi var. Ne olurdu büyükşehir enkazı kaldırıyor biz orayı yapacağız demek varken böyle bir ortamda bile büyükşehir belediyesini ve oradaki arkadaşlarımızın emeğini yok saymak çok yanlış.”

“Yapamazsınız diye bir şey yok”

“ Yapamazsınız diye bir şey yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki bütün büyükşehirlerin bu konuda donanımı çok çok fazla hepsi bir sürü kavşaklar köprüler her şey yapıyor. Kaldı ki şöyle başlama yaptılar 2 kilometre orası kazılacak yeniden atılacak bu büyükşehirin yapacağı bir şey mi hayır sadece hafriyatı temizlenen alanı temizledik oranının betonunu vesaire attılar ve açtılar. “

http://ankaramasasi.com/haber/2068788/mansur-yavastan-hatay-havaalani-elestirisi-hafriyati-biz-yaptik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.