Volkan Memduh Gültekin'den Akit gazetesinin haberine yalanlama

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Akit gazetesinin tecrübeli itfaiyeciler deprem bölgesine gönderilmediği yönündeki haberini yalanladı. Gültekin, haberde fotoğrafı kullanılan itfaiye erinin sertifikalarını paylaştı.
Ankara Masası
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 12:48
Volkan Memduh Gültekin'den Akit gazetesinin haberine yalanlama

Volkan Memduh Gültekin, Akit gazetesinde  'Tecrübeli ekibi tuttu acemileri gönderdi' başlığıyla yayınlanan habere tepki gösterdi.

Haberde yer alan "CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın enkaz ve göçük konusunda yurtdışında eğitim gören tecrübeli elemanları sırf önceki dönemde işe alındıkları için engelleyip, deprem bölgesine CHP referanslı ofis elemanlarını gönderdiği öğrenildi." ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Gültekin, fotoğrafta yer alan itfaiye erlerinin belgelerini paylaştı.

"Haber yalan"

"Bu satırları yazarken üzgünüz ancak fotoğrafı bu şekilde paylaşılan itfaiye erlerimizin hakkını korumak, yanlarında olduğumuzu göstermek zorundayız." diye yazan Gültekin şu paylaşımlarda bulundu:

"Bölgede kutlu bir çalışma sürdürürken onları moralman kötü etkileyenleri ifşa etmek durumundayız. Fotoğrafta arkadaki personelimizin adı Kerem Yazar. Peki kim bu Kerem Yazar? Devlet memuru, yani siyaset üstü. 2013 girişli, yani yeni dönem değil, eski dönem personeli. Tecrübesinin yanında birçok sertifika ve belgesi var. Yani haber yalan. Resmi yazışmadan devlet memurları kanununa dek eğitimli bir mesai arkadaşımız. Yani işin ABC'sine dahi hakim. Hizmet öncesi eğitim ve travma sonrası stres etkileri azaltma alanlarında sertifikaları var.  Bitmedi... Hizmet içi eğitim sertifikası, itfaiye eğitim sertifikası, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi sertifikası, İl Sağlık Müdürlüğünden ilk yardım personeli sertifikası var. Fotoğrafta ön tarafta yer alan mesai arkadaşımız ise Harun İşkar. 2020 yılında işe başladı. İtfaiye Meslek Yüksekokulu mezunu. İskenderun Limanı'nda çıkan yangına müdahale eden ekipten. Ardından da ekip arkadaşlarına çalışmalarda destek olmak için Hatay'a gidiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde işe yaklaşık 450 yeni itfaiye personeli aldı."

http://ankaramasasi.com/haber/2069522/volkan-memduh-gultekinden-akit-gazetesinin-haberine-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.