Bülent Arınç: ''Biz asgari vesayetin en koyusunu yaşamış insanlarız''

Bülent Arınç, "Biz siyasi hayatımız boyunca, asgari vesayetin en koyusunu yaşamış insanlarız. Süngünün ucundaki insanlardık. İki de bir muhtıra, üç günde bir darbe. Dört günde bir parti kapatma. Benim, 4 partim kapatıldı. Ben anayasa mahkemesine nasıl güveneceğim?" dedi.
Ecem Çetin
|
18 Şubat 2023, Cumartesi - 11:13
Bülent Arınç: ''Biz asgari vesayetin en koyusunu yaşamış insanlarız''

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara Masası Gündem Özel'de Gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bülent Arınç, Gürkan Zengin'in "Son birkaç yıldır sergilenen tavırlar, uygulamalar yargı ve medya üzerine, bir sivil vesayet varmış gibi geliyor, yanlış mı düşünüyorum?" Sorusu üzerine vesayet tartışmalarıyla ilgili, "Biz siyasi hayatımız boyunca, asgari vesayetin en koyusunu yaşamış insanlarız. Süngünün ucundaki insanlardık biz. İki de bir muhtıra, üç günde bir darbe. Dört günde bir parti kapatma. Benim, 4 partim kapatıldı. Ben anayasa mahkemesine nasıl güveneceğim? 9'a 2, 7'ye 4. Kalıplaşmış. Biz bunları kaldırana kadar canımız çıktı. Hamdolsun bu konuda katkısı olanlardan birisi benim. Ha şimdi onlar gitti de yerine bu oldu. Necip Fazıl'ın bir sözü çok güzeldir. 'Koskaca bir buz dağı vardı. Ağzımızdan çıkan nefesle buz dağını erittik. Şimdi de sokaklar, çamurdan geçilmez oldu' der." ifadelerini kullandı

Anayasa değişikliği, referandum, kanun değişikliklerinin hepsinin içerisinde bulunduğunu söyleyen Arınç, hepsinin özgürlüğü genişletmek isteyen özellikle ifade özgürlüğünü genişletmek isteyen çalışmalar olduğunu belirtti. 

"Yüzde 50 oy aldık, yüzde 50'de bizi tebrik ederdi, saygı duyardı"

Bülent Arınç, son olarak şunları söyledi;

"Yüzde 50 oy dünyada kimse almıyor. Avrupa'nın bütün ülkelerin de seçime katılma oranı yüzde 40'ı geçmez. Bizde yüzde 80'lik seçimler gördük. Ve sandığa giden iki seçmenden birinin oyunu aldık. Yüzde 50 oy aldık, yüzde 50'de bizi tebrik ederdi, saygı duyardı. Yüzde 50'li yüzde 60 oldu belki. Bize karşı hasım durumuna geldi. Neden? Bizim kabahatlerimiz yüzünden"

http://ankaramasasi.com/haber/2070078/bulent-arinc-biz-asgari-vesayetin-en-koyusunu-yasamis-insanlariz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.