Türkiye düzensiz göçmenleri yakalamaya devam ediyor

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmaya çalışan 38 düzensiz göçmen yakalandı.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 05:50
Türkiye düzensiz göçmenleri yakalamaya devam ediyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün saat 22.12’de Dikili ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunu tespit etti. Görevlendirilen ekiplerce, hareketli lastik bot durdurularak içerisindeki 38 düzensiz göçmen yakalandı. Karaya çıkarılan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Yakalanan göçmenler süratle sınır dışı ediliyor

Etkili ve hızlı işleyen sınır dışı mekanizması sayesinde Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir başarıyla geri göndermeler gerçekleştiriliyor. Yakalanan düzensiz göçmenler charter seferleri ve tarifeli uçuşlarla sınır dışı ediliyor.

Yılbaşından bu yana toplam rakam

Kocaeli ve Aydın'daki geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altında bulunan ve Ankara Esenboğa Havalimanına getirilen Afganistan uyruklu 136 düzensiz göçmen, kolluk birimlerinin gözetiminde güvenlik noktasından geçirilmesinin ardından Afganistan Hava Yolları'na ait uçağa bindirilerek ülkelerine gönderildi.

Böylece bu yıl Afganistan'a düzenlenen 10 charter seferiyle 1639, tarifeli uçuşlarla da 3473 olmak üzere toplam 5 bin 112 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı.

Tüm uyruklarla birlikte sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı ise 14 bin 878'e ulaştı. Geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altında bulunan 15 bin 907, terke davet kapsamında işlemleri devam eden 757 olmak üzere toplam 16 bin 664 düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri de sürüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2070835/turkiye-duzensiz-gocmenleri-yakalamaya-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.