ABD, Ukrayna için 9,9 milyar dolarlık yardım açıkladı

USAID (ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı), Ukrayna-Rusya savaşının birinci yıl dönümünde, Ukrayna’ya söz verdiği 9,9 milyar dolarlık yardımı içeren programı aktive ettiğini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
25 Şubat 2023, Cumartesi - 00:44
ABD, Ukrayna için 9,9 milyar dolarlık yardım açıkladı

Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova ile Ukrayna Evi'nde ortak basın toplantısı düzenleyen Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Samantha Power, ABD Kongresi'nin iki partisi Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti desteği sayesinde sağlayacağı 9,9 milyar dolarlık ek doğrudan bütçe desteğinin bugün dağıtılmaya başlandığı bilgisini vermek için burada bulunduğunu belirtti.

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın ilk yarısında yine önemli yardımda bulunduklarını vurgulayan Samantha Power, fakat yeni evrede ilk fazı geçmiş olduklarını, artık harcamaların daha öngörülebilir olduğunu, belli bir bütçe kapsamında hareket edildiğini, daha uzun vadeli ve planlı projelerin yapıldığını bildirdi.

USAID Başkanı Samantha Power, Ukrayna'ya yapılan bu yardım tutarının, sağlık çalışanlarına ve eğitimcilere aktarılacağı bilgisini verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin ne kadar sürerse sürsün Rusya-Ukrayna savaşında sonuna kadar Ukrayna'nın yanında duracağını belirten Samantha Power, Amerika'nın Ukrayna'nın enerji sektörüne güç kazandırmak için 250 milyon dolar daha destek sağlamak için Kongre ile birlikte çalışacağının altını çizdi.

Rusya'ya karşı yürüttükleri savaşı kazanmalarının önemini vurgulayan Ukrayna’nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova ise, savaş sırasında destekleri için Amerikan halkına, ABD Başkanı Joe Biden'a ve Amerikan yönetimine minnettar olduklarını dile getirdi.

Ukrayna Büyükelçisi Oksana Markarova, ülkesinin savaşı kazanacağını ve yeniden inşa sürecine odaklanacaklarını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2071377/abd-ukrayna-icin-99-milyar-dolarlik-yardim-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.