Hüvallahüllezi Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

Uhud Savaşı’nın ardından indirildiğine inanılan Hüvallahüllezi Suresi, gece ve gündüzleri okunması durumunda ruhun şifalanmasına ve kötü düşüncelerden arınmasını sağlar. Peki Hüvallahüllezi Suresinin Türkçe meali nedir? Hüvallahüllezi Suresinin Arapça ve Türkçe okunuşu nasıldır? Hüvallahüllezi Suresinin faziletleri nelerdir?
Büşra Bayrak
|
06 Ekim 2023, Cuma - 11:30
Hüvallahüllezi Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

Hüvallahüllezi Suresi,  Haşr Suresinin son 4 ayetidir. Medine’de inen Haşr suresi toplamda 24 ayetten oluşur.

Müslümanlar için oldukça ayrı öneme sahip olan Hüvallahüllezi Suresi, ismini Arapça'da bir araya toplayıp sürme anlamından alır. 

Hüvallahüllezi suresinde Allah’ın 99 adından 15'i zikredilir. 

Özellikle sabah ve akşam namaz vakitlerinin ardından yapılan tesbihatlarda okunur.

Fazileti oldukça büyük olan  Hüvallahüllezi suresi Müslümanlar için önemli duaları arasında yer alır. 

Hümeze Suresinin konusu

Hüvallahüllezi Suresi, Nadiroğulları’nın Hazreti Muhammed (s.a.v.) ve ashabı ile yaptıkları anlaşmaya uymadıkları için Medine’den çıkarılışlarını anlatır. Haşr suresinin Uhud Savaşı’nın ardından indirildiğine inanılır.

Hüvallahüllezi Suresinin faydaları ve fazileti

Malik b. Yesâr`dan rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) şöyle buyurmuştur: "Kim sabahleyin üç defa "euzubillahis-Semî`il-Alîmi mines-şeytanirracım" der, sonra Haşr suresi`nin sonundaki üç ayeti okursa Allah kendisine yetmiş bin melek vekil kılar, bunlar akşama kadar o kişiye dua ve istiğfar ederler. Eğer o gün vefat ederse şehid olarak ölür. Bunu akşamleyin okuyan da aynı derecededir." (Tirmizî, Müsned, Beyhakî, Taberani, Ibn Kesîr).

Surenin özellikle son üç âyeti, Allah'ın yüceliğini dile getiren isim ve sıfatlardan meydana geldiği için İslâm imanının temelini oluşturur. Birçok hadis mecmuasında (meselâ bk. Müsned, V, 26: Dârimî, "Feżâʾilü'l-Ḳurʾân", 22; Tirmizî, "Feżâʾilü'l-Ḳurʾân", 22;)

Sabah ve akşam namazlarının ardından yapılan tesbihatlarda okunur. 

Hüvallahüllezi Suresi Arapçası

Hüvallahüllezi Suresi okunuşu

  • Lev enzelna hazelkur'ane 'ala cebelin lereeytehu haşi'an mutesaddi 'an min haşyetillahi ve tilkel'emsalu nadribuha linnasi le'allehum yetefekkerune.
  • Huvallahulleziy la ilahe illa huve 'alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.
  • Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu'minul muheyminul 'aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi 'amma yuşrikune.
  • Huvallahul halikul - bariy-ulmusavviru lehum'esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel'ardı. Ve huvel'aziyzulhakiymu.

Hüvallahüllezi Suresi Türkçe okunuşu

  • Eğer biz, bu Kur'an'ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz.
  • O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah'tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân'dır, Rahîm'dir.
  • O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah'tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah'tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.
  • O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah'tır. Güzel isimler O'nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
http://ankaramasasi.com/haber/2072089/huvallahullezi-suresi-arapca-yazilisi-turkce-anlami-ve-okunusu

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.