Akşener, "Kızılay çadır tüccarı olmuş"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup toplantısında konuştu. Akşener, konuşmasında çadır tartışması üzerinden Kızılay'ı ve 'Helallik' isteyen Erdoğan'a yüklendi.
Onur Çetinkaya
|
01 Mart 2023, Çarşamba - 10:32
Akşener, "Kızılay çadır tüccarı olmuş"

TBMM'de partisinin grup toplamında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı deprem sonrası helallik istemesi ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden eleştirdi. 

"Helalleşmek istiyorsan sandığa gideceksin"

Gerçekleşen her artçı sarsıntıda yaşadığımız büyük felaketi tekrar hatırlıyoruz diyen Akşener iktidara,  "Tüm sorumsuzluklarına rağmen hiç utanmıyorlar, hiç yüzleri kızarmıyor. Aralarından bir kişi bile istifa etmiyor. " diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman'da  'helallik' istemesine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı, "Siyasetçi milletiyle sandıkta helalleşir. Önce aziz milletin önüne sandığı getireceksin öyle helallik isteyeceksin. Öyle televizyondan üfürmekle olmaz. Madem helallik alacağına eminsin, derhal sandığı getireceksin." ifadelerini kullandı.

"Kızılay çadır tüccarı olmuş"

Deprem sonrası çadır tartışmaları yaşanırken Kızılay'ın çadır sattığı gündeme oturdu. Çadır tartışmasına Akşener'de meclis kürsüsünden tepki gösterdi.

Depremzedelerin çadır beklerken vatandaşa çadır satılması ahlak sorunudur ifadelerini kullanan Meral Akşener, "  Kızılay, tümüyle yozlaşmış çürümüş. Memleketin yarasını saracağına çadır tüccarı olmuş. Gelinen noktada tam anlamıyla paravan bir şirket olmuş." açıklamasını yaptı. 

Kızılay ve yönetimine eleştirilerini sürdüren Akşener," Madem hiçbir işe yaramıyorsun bir zahmet istifa edin. Ülke yönetmekten acizsiniz, milletin huzurunu bozmayın. Kızılay'ı daha fazla lekelemeyin." diye konuştu.

"61 günde adaletsizlik daha da derinleşti" 

Akşener, Ankara'da suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılmasını yineleyerek Erdoğan'a tepki gösterdi. 

İYİ Parti lideri, "Sinan Ateş'in ailesinin bildiği gerçekler henüz daha yargının gündeminde bile değil. Ülkemizi içine hapsettiğin tek adam yönetiminde görevini yapabilen bir kurum kalmadı Sayın Erdoğan. Ben de sana soruyorum; söylesene yargının işini yapmasına neden engel oluyorsun? Kimden korkuyorsun? Adalet yerini bulana kadar unutmayacağız, unutturmayacağız.  Sinan Ateş'e kıyılmasının üzerinden 61 gün geçti. Devleti yönetenlerin mafyalara, simsarlara, uyuşturucu kaçakçılarına bir kez daha boyun eğen acizliğiyle 61 gün geçirdik. 61 günde adaletsizlik daha da derinleşti" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2072198/aksener-kizilay-cadir-tuccari-olmus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.