Yabancı futbol adamlarından gurur veren açıklamalar

Futbol ailesinin depremzedeler için düzenlediği "Omuz Omuza" kampanyasına yabancı futbol adamlarının Türkiye ve Türklerle ilgili sözleri damga vurdu.
Mevlüt Peker
|
01 Mart 2023, Çarşamba - 23:54
Yabancı futbol adamlarından gurur veren açıklamalar

Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 11 ildeki depremzedeler için futbol ailesinin düzenlediği "Omuz Omuza" yardım kampanyasının canlı yayınına A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo ve Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella da katıldı.

Ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda gerçekleştirilen "Omuz Omuza" kampanyasının canlı yayınındaki konuşmasında organizasyona övgülerde bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Elimizden gelen desteği sağlamak istiyoruz. Ben hep bahsediyorum; Türkiye benim ikinci evim." ifadelerini kullandı.

Türk insanının acısını paylaştığını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus da, depremleri büyük trajedi ve asrın felaketi olarak yorumlayarak, buna rağmen büyük Türk milletinin ayağa kalktığını gördüğünü, büyük birlik ve dayanışma gördüğünü, Türk insanını bunun için tebrik ettiğini kaydetti.

Kahramanmaraş depremlerini "korkunç trajedi" olarak nitelendiren VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo ise, yasın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için olduğunu ifade ederek, Türk milletinin asrın felaketi karşısında çok güçlü bir millet olduğunu gösterdiğini, böyle büyük bir trajedi karşısında çok güzel davrandığını söyledi. Andrea Pirlo, "Yaptığımız yardımlar küçük şeyler belki fakat biz tüm kalbimizle sizin yanınızda, sizlerle beraber olacağız." dedi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella da, bütün Türk halkı gibi kendisinin de aynı acıyı hissettiğini, bu gibi trajedilerde en önemli şeyin yardımların bir an evvel ulaşması olduğunu, insanların hızlı biçimde yardıma koşmasının ekonomik açıdan olduğu kadar duygusal açıdan da önemli olduğunu belirtti. "Türkiye hakikaten eli çok açık bir ülke." diyen İtalyan teknik adam Vincenzo Montella, bu büyüklükte olmamakla birlikte ülkesinde de benzeri afetler olduğunu, Türkiye'den tanıdığı ve tanımadığı insanların yardımlar yaptığını ve bu yardımların kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2072337/yabanci-futbol-adamlarindan-gurur-veren-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.