Motor Kaskları Hakkında Merak Edilenler

Günümüzde motor ve benzeri taşıtların kullanımı büyük bir artış göstermektedir. Arabalardan sıkılanlar veya tarzı olmayanlar motorları tercih etmeye başlamaktadır.

YT
Yemliha Toker
YAYINLAMA
02 Mart 2023 21:21
GÜNCELLEME
02 Mart 2023 21:22
Motor Kaskları Hakkında Merak Edilenler
YT
Yemliha Toker

Son zamanlarda artan teknoloji ile daha güvenli bir yolculuk imkânı da sunan motorsikletler ile daha hızlı yolculuk yapabiliyoruz ve bazen yolculuğumuza biraz da aksiyon katabiliyoruz.

Motorsiklet sektörünün bu kadar hızla gelişmesi ile birlikte yan ürünlerin de önem kazanması gözle görülecek şekilde arttı. Motor aksesuarlarından biri olan kasklar da bu ürünlerin içinde yer almaktadır. Motor kaskları, motorlu taşıtların günümüze kadar ulaşmasında hep arkadaşlık etmiş ürünlerdir. Özellikle yolculuk sırasındaki güvenliğimizde büyük etken olan kasklar, günümüzde artık daha modern hale gelmiştir.

Günümüzde motor kaskları ile ilgili birçok soru sorulmaktadır. Bu soruların başında kaskların kışlık veya yazlık modellerinin olup olmaması ile alakalıdır. Motor kaskları, şekil ve kullanım şekli ile tek tiptir. Kışlık veya yazlık olarak ayrılmazlar. Yazın sıcağa karşı kaskımızı açmamız kışın ise gerektiği şekilde kapamamız gerekmektedir. Motor kasklarının kullanımı ile ilgili bir başka soru da bu kaskların ömrü ile ilgilidir. Bir kaskın ömrü kullanıcıdan kullanıcıya, kullanımdan kullanıma göre değişir fakat genelleme yapmak gerekirse bir kaskın ömrü yaklaşık 5 yıldır. Fakat bu süre, kaza geçirmediği sürece geçerlidir. En küçük kazada kaskınızı değiştirmenizi uzmanlar önermektedirler.

Kasklarımızı alırken kafa yapımıza uygun bir kask tercih etmeliyiz. Bunun için de kafa çevremizi ölçmemiz ve bu sonuca uygun bir kask almamız gerekmektedir. Kask alırken görüntüden çok icraata önem vermeliyiz. Motor kaskları kullanırken bu kaskları olabildiğince gevşek bırakmalıyız. Sıkı tutulan kasklar, çarpma anında çene yapısının bozulmasına sebebiyet vermektedir. Bu şekilde motor kaskı kullanarak daha güvenilir yolculuk yapabilirsiniz.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa