Umre Turları ile Hac Arasındaki Farklar

İslamiyet’in en önemli ibadet yeri kuşkusuz Kâbe’dir. Her sene milyonlarca insan dinimizin gerektirdiği ibadet olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal mekânları ziyaret etmektedir.

YT
Yemliha Toker
YAYINLAMA
02 Mart 2023 21:24
GÜNCELLEME
02 Mart 2023 21:25
Umre Turları ile Hac Arasındaki Farklar
YT
Yemliha Toker

 Aynı şekilde Umre ziyaretleri de hac ziyaretleri kadar fazladır. Ülkemizde hac ibadeti ve umre ibadetine olan ilgi oldukça fazladır. Her sene binlerce hacı adayımız hac yolculuğuna çıkarken, hac zamanları haricinde yapılan umre ziyaretlerine de binlerce Müslüman akın etmektedir. Umre turları düzenlenmesinin en önemli nedenlerinden biri de hac zamanlarının yoğun olmasıdır.

Peki, Umre ile hac arasındaki farklar nelerdir? Öncelikle bu iki ibadet türünün arasındaki fark kuşkusuz Haccın İslam’ın şartı olması fakat umrenin İslam’ın şart olmamasıdır. Hac, hayatımız boyunca en az bir kere yapılması zorunludur. Nasıl namaz kılmak, zekât vermek farz olmuşsa üstümüze aynı şekilde hacca gitmek de farz kılınmıştır. Umre ise tamamen serbest olarak yapılmaktadır. Umre’ye gitme zorunluluğumuz bulunmamaktadır. Bu ibadette amaç kutsal mekânları ziyaret etmek, orada huzurlu şekilde ibadet etmektir.

Bir diğer fark da zaman ile ilgilidir. Hac ibadeti için belirli zamanlar vardır. Hac turları da buna göre düzenlenmektedir. Fakat umre için bunu söyleyemeyiz. Her ay, her zaman umre turları mevcuttur. Dilediğiniz umre turlarına katılarak ibadetinizi yerinize getirebilirsiniz. Bunun dışında umre ile hac arasında ibadet farklılıkları da bulunmaktadır. umre turlarında da anlatılacağı üzere umre ibadetini yerine getirmek için yapılması gerekenler kısıtlıdır fakat Hac için gerekli görülen işlemler ve ibadet sıraları oldukça fazladır. Ayrıca umre ile hac arasındaki en büyük farklardan biri de umrede kurban kesme gibi bir olayın bulunmamasıdır. Hac ibadeti kurban bayramı zamanına denk gelmektedir ve bu yüzden kurban kesme gerekliliği bulunmaktadır fakat umre sırasında kurban kesmenize gerek bulunmamakla birlikte umrede hacda bulunan şeytan taşlama olayı da olmamaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa