Erp Nedir?

Enterprise Resource Planning açılımına sahiptir. Türkçe ; Kurumsal Kaynak Planlaması olarak geçmektedir. Kurumsal yerine İşletme dendiği de olur şöyle ki ; “İşletme Kaynak Planlaması”

YT
Yemliha Toker
YAYINLAMA
02 Mart 2023 21:28
GÜNCELLEME
02 Mart 2023 21:29
Erp Nedir?
YT
Yemliha Toker

Son zamanlarda bu söz dizimini çok sık duymaktayız. Özellikle büyük şirketler tarafından tüm kaynakların ölçülebilir / planlanabilir hale getirilmesini ele alır. Bu kontrol mekanizması ise dijital ve elektronik ortamdan yönetilmektedir. İşin işine teknoloji girince de bu yazılımların fiyatları milyon dolarlarla ifade edilmektedir. Ancak ERP sistemi her ne kadar maliyeti yüksek gibi görünse de, uzun vaade şirket için çok kârlı bir girişim olacaktır.

Erp sistem sayesinde şirket tüm temel işlemlerini kendi alt yapısı altında toplamayı esas edinir. Bu sistemi kullanan en büyük kuruluşlara kâr amacı gütmeyen; Hükümetler, vakıflar gösterilebilir. Kullanılan bu gelişmiş yazılım sayesinde şirket tek bir veri tabanından yönetilebilmektedir. Bundan dolayı da analiz ve raporlama işlemlerinde çok daha hızlı sonuçlar elde edilir. Elde edilen bu raporların yorumlanması ve tekrar şirket içerisindeki erp sistemi sayesinde, bulunan zaafların giderilmesi çok çabuk şekilde gerçekleşir.

Genel anlamda söylemek gerekirse ERP geleceği görüp, büyük düşünen şirketlerin vazgeçilmez yazılımıdır. Gün geçtikçe kullanım alanı artmakta olup sürekli geliştirilmektedir.

En büyük sistemlerin bile yetersiz kaldığı ERP 2′nin ortaya çıkmasıyla kanıtlanmıştır. ERP genel anlamda şirket içi bir dönüşüm yaptığı için şirketin dışında gerçekleşen olaylara hüküm veremiyordu. Bu yüzden müşteriler ve yapay zekâlar işin içine katılarak ERP 2 yazılımları ortaya çıkmıştır. Her ne kadar günümüzde ERP 2 hakkında gerekli materyaller bulunmasa da bundan sonraki süreçlerde adını sıkça duyacağımız eminiz. Siz de bir şirket yönetiyorsanız şirketinize ERP yazılımını oturtmalı, daha da ilerledikçe ERP 2 teknolojiyle birleştirerek gücünüze güç katmalısınız. Günümüzün en büyük şirketlerinin bile bu sistemi kullanmasının bir bildiği vardır diyerek ERP sistemini şiddetle şirketlerinize öneriyoruz.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa