Hatay Valiliğinden basın dezenformasyonuna cevap

Hatay Valiliği, basında yer alan "Hatay'da çadır olmadığı için seralarda kalan insanların sobadan çıkan zehirli gaz sebebiyle vefat ettiği" iddialarına yalanlama geldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
04 Mart 2023 00:17
GÜNCELLEME
04 Mart 2023 00:19
Hatay Valiliğinden basın dezenformasyonuna cevap
MP
Mevlüt Peker Editör

Hatay Valiliği, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay’da çadır olmadığı, bu nedenle insanların seralarda kaldığı, seralarda kalan insanların sobadan çıkan zehirli gaz sebebiyle hayatlarını kaybettiği iddialarının tamamen asılsız olduğunu duyurdu.

Basında çıkan iddialara ilişkin Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, iddianın incelendiğini, emniyet, jandarma ve Sağlık Bakanlığı sistemlerinde bu yönde bir kayıt bulunmadığını bildirdi.

Arama kurtarma çalışmalarına titizlikle devam edildiği vurgusunda bulunan Hatay Valiliği, açıklamada şunlar kaydetti:

"Hatay'da bulunan Rönesans Rezidanstaki arama kurtarma çalışmaları sırasında da titiz ve dikkatli bir çalışma yürütülmüştür. AFAD Arama Kurtarma Dairesi Başkanı'nın gözetiminde hassas aramaların yanı sıra destek amaçlı kullanılan iş makinaları ile yürütülen çalışmaların her aşamasında uluslararası standartlar uygulanmış, bu çalışmalar esnasında bina sakinleri veya yakınları da sürekli bilgilendirilmiştir. Birtakım kaynağı belli olmayan bu tür mesnetsiz iddiaları vatandaşlarımızın ciddiye almaması önemle rica olunur."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa