ABD'nin kendi envanterinden Ukrayna'ya mühimmat ve teçhizat desteği

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'ya ABD ordusunun envanterinden 400 milyon dolarlık mühimmat ve ekipman verileceğini söyledi.
Ankara Masası
|
04 Mart 2023, Cumartesi - 07:15
ABD'nin kendi envanterinden Ukrayna'ya mühimmat ve teçhizat desteği

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya desteklerinin süreceğini yineleyerek, Ukrayna'ya ABD ordusunun envanterinden 400 milyon dolarlık mühimmat ve ekipman verileceğini açıkladı.

Ne kadar sürerse sürsün...

Blinken yaptığı yazılı açıklamada, ''Başkan Biden'ın verdiği yetki uyarınca, 33’üncü kez ABD envanterinden Ukrayna için 400 milyon dolar değerindeki mühimmat ve teçhizatın çekilmesine izin veriyorum. Yardım paketinde ABD'nin sağladığı Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) ve obüsler için ek mühimmatın yanında Bradley Piyade Muharebe Araçları mühimmatı, zırhlı araç aşırma köprüleri, yıkım mühimmatı ve teçhizatı ile diğer bakım ve eğitim ekipmanları da yer almaktadır. Rusya tek başına bugün savaşını bitirebilir. Rusya bunu yapana kadar, ne kadar sürerse sürsün Ukrayna ile birlik olacağız ve savaş alanında ordusunu güçlendireceğiz, böylece Ukrayna müzakere masasında mümkün olan en güçlü konumda olacak.'' ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri: ''Blinken ile Lavrov’un görüşmesi sadece kısa bir karşılaşmaydı''

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Yeni Delhi’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinin sadece ''kısa bir karşılaşma'' olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, gerçekleştirilen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözcü Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüşmesinin nedeni sorulmasına üzerine, “Bu, Lavrov ile oldukça kısa bir görüşmeydi. Bu ikili bir görüşme ya da ikisi arasında uzun süreli bir görüşme değildi. Bu, Blinken’in ABD ve dünyanın geri kalanı için önemli olan mesajları açık ve doğrudan iletmek için durumdan yararlandığı oldukça kısa bir görüşmeydi” dedi. Blinken’ın Lavrov’a 3 mesaj ilettiğini vurgulayan Price, Blinken’in Rusya’nın Yeni START anlaşmasını askıya almasının tüm dünyada endişeye yol açtığını, Rusya’da tutuklu ABD vatandaşı Paul Whelan'ın serbest bırakılması için sunulan teklifi hatırlattığını ve Ukrayna'ya desteğin süreceğini vurguladığını söyledi. Price, “Bu savaşın bu temelde bitmesini istiyoruz. Bu savaşın bitmesini Ukrayna kadar kimse istemez. Savaşın sona erdiğini görme arzumuzla Ukrayna'nın yanındayız ve bu mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz. Blinken, bizim ve dünyanın geri kalanı için önemli olan mesajları açık ve doğrudan iletmekten çekinmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Görüşme ABD'nin mi yoksa Rusların isteği üzerine mi gerçekleşti” sorusunu da yanıtlayan Price, “Rus meslektaşlarımızın bundan pay çıkarmaya çalıştıklarını biliyorum. Bizim için aktarmamız gereken önemli nokta, bunun kısa bir karşılaşma olduğudur. Bu, uzun süreli bir ikili görüşme ya da ikisi arasında uzun süreli bir toplantı değildi. Ama genel olarak bizim çıkarlarımıza uygun olanı açıkça ilettiğimiz için özür dileyecek değiliz” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2073717/abdnin-kendi-envanterinden-ukraynaya-muhimmat-ve-techizat-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.