Öldü diye morga kaldırılan depremzede çocuğun yaşadığı ortaya çıktı

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan kebapçı Ahmet Vurgun'un dikkati sayesinde, öldü sanılarak morga kaldırılan çocuğun hayatını kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
05 Mart 2023 10:26
GÜNCELLEME
05 Mart 2023 11:38
Öldü diye morga kaldırılan depremzede çocuğun yaşadığı ortaya çıktı
HM
Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkıma neden olduğu merkezlerden biri de Hatay'ın İskenderun ilçesi oldu.

İlçede onlarca bina yıkılırken, bölgede arama kurtarma çalışmalarına atılan   kebap ustası Ahmet Vurgun'un dikkati bir çocuğun hayatını kurtardı.

Enkazdan çıkarılarak öldü sanılarak morga kaldırılan çocuğun parmağının kıpırdattığını gören Vurgun, çocuğun yanına geldiğinde ağzından köpükler geldiğini gördü. Sağlık ekipleri hemen bölgeye çağrılırken, çocuk tedavi altına alındı.

"Çocuğun karnı oynamaya başladı"

Vurgun o gün yaşananları şöyle anlattı:

"6 Şubat sabahı depremden canımızı kurtardık ve gönüllü olarak enkaz altındaki cesetlere yardım ettik, yaralıları kurtarmaya çalıştık. Cesetleri çıkardık arabaya koyduk, hastaneye getirdik. Tabii o an mahşer, her taraf yaralı, ceset. Doktorlar baktı, 'Cesetleri morga götürebilirsiniz' dedi. İki arkadaş morga getirdik. Duygulandım biraz. Biraz değil bir hayli duygulandım. Sonra bir görüntü alayım dedim. Görüntü alırken yıkama taşının üzerindeki bebekleri fark ettim. Onları çekmeye yönelirken, 10-15 tane bebeğin içinde üstü örtülmüş, sadece elleri dışarıda, parmağının oynadığını hissettim çocuğun. Parmağını o şekilde oynatıyordu. O esnada yüzünü açtım, ağzından köpük çıkıyordu, ölmemişti. Yaşıyor diye kucağıma alıp acile götürdüm. Acilin doktoruna teslim ettim, çocuğa doktorlarımız yardım etti. Hemen müdahale edildi. Oksijen falan verilince çocuğun karnı oynamaya başladı. Ama ailesinin de öldüğünü duydum, hepsi morgun içindeymiş. Benim duyduğum kadarıyla sadece o çocuk sağ. Bunu yaşadık, beni en duygulandıran şeydi. Kız çocuğuydu. Daha sonra ben sordum, yaşıyor dediler fakat kayıt alınmadığı, isim bulunmadığından dolayı nereye gitti, çok uğraştım ama bulamadım"

O anlar kameralara yansıdı

Morgda yaşanan o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, çocuğun yaşadığını gören çevredekilerin büyük sevinç yaşadığı duyuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa