Berat kandili ne zaman? Berat kandilinde hangi dualar edilir? Berat kandilinde hangi sureler okunur?

Ramazan'ın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, yarın idrak edilecek. Berat kandilinde hangi dualar edilir? Berat gecesinin önemi nedir? İşte cevabı...
Ecem Çetin
|
24 Şubat 2024, Cumartesi - 08:00
Berat kandili ne zaman? Berat kandilinde hangi dualar edilir? Berat kandilinde hangi sureler okunur?

12 Ocak itibariyle İslam aleminin Recep, Şaban ve Ramazan'ı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi üç aylar başladı. 

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil ve Receb ayının ilk manevi günü olan  Regaib Kandili 11 Ocak Perşembe gecesi idrak edildi.

6 Şubat Salı günü ise üç ayların içerisinde yer alan ikinci kandil Miraç Kandili  6 Şubat 2024 Salı günü gerçekleşti.

İnsanlar, üç ayların içerisinde yer alan son kandil gecesi Berat kandilini araştırmaya başladı. Berat kandili ne zaman? Berat kandilinde hangi dualar edilir? Berat gecesinin önemi nedir? 

Berat kandili ne zaman? 

Ramazanın müjdecisi Berat Kandili 24 Şubat gecesi (bugün)  idrak edilecek.

Berat kandilinde hangi sureler okunur?

Berat gecesinde Peygamber efendimizin (s.a.v. )okuduğu  Allahümmerzuknâ kalben takıyyen min-eş-şirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen suresini okumak çok önemlidir. Aynı zamanda  Rabbenâ âtinâ ve Âmenerresûlü sureleri de okunmalıdır. 

Berat kandilinde yapılacak ibadetler nelerdir? 

Gündüzünde oruç tutulmalıdır. Berat Duası okunmalıdır. Kaza ve Nafile Namazları kılınmalıdır. Kur'an-ı Kerim okunmalıdır.  Salavat getirilmelidir. Allah'ı çokça zikredilmelidir. Hamd edilmelidir. Şükür halinde bulunulmalıdır.

Berat gecesinin önemi nedir?

Şâban'ın on beşinci gecesi olan berat gecesinde, Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelenir.

http://ankaramasasi.com/haber/2073949/berat-kandili-ne-zaman-berat-kandilinde-hangi-dualar-edilir-berat-kandilinde-hangi-sureler-okunur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.