Polis, Imran Khan’ın evine gitti

Pakistan’ın eski Başbakanı Imran Khan’a yayın yasağı getirildi. Polis ekipleri, Imran Khan’ı gözaltına almak için ikamet ettiği evine gitti.
Mevlüt Peker
|
05 Mart 2023, Pazar - 20:01
Polis, Imran Khan’ın evine gitti

PEMRA (Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu), eski Pakistan Başbakan Imran Khan’ın tüm konuşmaları ve basın toplantıları gibi görüntü ve seslerin canlı ya da banttan yayınlanmasına yasak getirdi. PEMRA tüm uydu kanallarında Imran Khan’ın görüntülerini yasakladı. Pakistan polisi ise Toshakhana davası çerçevesinde çıkarılan tutuklama emri gereği Imran Khan’a gözaltı uygulamak amacıyla Lahor şehrinde bulunan evine gitti.

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu, Imran Khan’ın konuşmalarında sıkça asılsız iddialarda bulunarak devlete ve kurumlara iftira attığını, sürekli olarak nefret söylemi yaydığını kaydederek, kamu düzeni ve huzurunu bozduğunu belirtti.

Devlet kurumları ile devlet görevlileriyle ilgili “nefret söylemlerinin, asılsız iddiaların, mesnetsiz ve iftira niteliğindeki açıklamaların” Pakistan Anayasası’ndaki 19. maddeyi ihlal ettiğine vurgu yapan Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu, Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin benzer konudaki emsal kararına atıfta bulundu.

Polis, Imran Khan’ın evine gitti

Lahor polisi ise bugün, “mal varlığını gizleme ve devlet hediyelerini satma” suçlamaları ile ilgili Toshakhana davası çerçevesinde çıkarılan tutuklama kararına binaen Imran Khan’ın Lahor şehrinde bulunan evine gitti. Destekçileri Imran Khan’ın evinin önüne akın ederken, Imran Khan’ın evde olmadığı kaydedildi. Imran Khan yaptığı açıklamada, herhangi bir kurum ya da şahsın önünde asla diz çökmediğini ve Pakistan halkına da diz çöktürülmesine izin vermeyeceğini duyurdu.

“Terör, rüşvet ve rakip siyasetçiye cinayete teşebbüs” iddiaları ile açılan davalarda "geçici kefalet" kararı verilen Imran Khan, “mal varlığını gizleme ve devlet hediyelerini satma” suçlamaları ile ilgili Toshakhana davasında duruşmaya katılmaması sebebiyle 28 Şubat’ta hakkında kefalet ile tahliyeyi engelleyen tutuklama kararı çıkartılmıştı. Imran Khan aynı gün yapılan 4 duruşmadan 2’sine katılmış, 2’sine ise gitmemişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2074023/polis-imran-khanin-evine-gitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.