Bakan Koca'dan hastaların terk edildiği iddiasına yanıt

Hatay'da bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgedeki içme suyunun kullanılmaması yönünde sözlerini yineledi. Koca ayrıca deprem anında hastanedeki hastaların terk edildiği iddialarına da yanıt verdi.
Onur Çetinkaya
|
08 Mart 2023, Çarşamba - 15:22
Bakan Koca'dan hastaların terk edildiği iddiasına yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesi Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor. Sahada incelemelerde bulunan bakan, son duruma dair bilgileri paylaştı.

Salgın riski var mı? 

26 sahra hastanesinin bölgede faaliyet gösterdiğini söyleyen Koca, şebeke suyundaki riske bir kez daha dikkat çekti.

Tedbirlerin deprem başından beri sağlandığı bölgede salgın olasılığı en çok konuşulan konu olurken Bakan Koca salgınla ilgili konuştu.

"Salgın anlamına gelebilecek bilimsel veri yok"

Koca, "Her birimiz elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Hatay'da şebeke suyunun içme suyu kullanılmaması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Şebeke suyunun içme suyu olarak kurulması riskli. Farklı noktalarda örnekler almaya devam ediyoruz. Israrlı analizlerin sebebi artçı depremlerin şebeke suyunun riskli hale getirmesidir. Şebeke suyu genel temizli için kullanılabilir. Şu anda salgına işaret eden bilimsel veri söz konusu değil." dedi.

Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne ne olacak?

Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarının tahliyesi ve sonrasında yaşananlara değinen Sağlık Bakanı, "İstanbul'da binaları sorunlu iki üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. Beylikdüzü ve Eyüp devlet hastaneleri, kendi hizmet binasına kavuşana kadar İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesinin kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa ise Samatya ile Taksim Eğitim Araştırma Hastanesini kullanacak" ifadelerini kullandı.

Hastaların terk edildiği iddiası

Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir hastanede deprem anında yoğun bakım ünitesindeki hastaların binada bırakıldığı ve ardından hastalardan bazılarının hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu iddiaları da yanıtladı. Koca, hastanedeki iddialar ile ilgili gerekli soruşturmaları başlatıldığını açıkladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2074427/bakan-kocadan-hastalarin-terk-edildigi-iddiasina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.