Fethi Yaşar'dan 7 mahalle için acil dönüşüm çağrısı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Demetevler bölgesinde yaşanacak bir depremin felakete yol açacağını belirterek "Bahse konu olan dönüşümü devlet, Büyükşehir ve İlçe Belediyesi olarak vatandaşlarla birlikte iş birliği içinde gerçekleştirmek zorundayız" dedi.
Ankara Masası
|
10 Mart 2023, Cuma - 14:41
Fethi Yaşar'dan 7 mahalle için acil dönüşüm çağrısı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Konağı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 "Ankara’nın Yumuşak Karnı Demetevler" ve "Demetevler’de Domino Etkisi"  başlıkları altında gerçekleştirilen basın toplantısında Fethi Yaşar, olası bir depremde Demetevler'de yaşanacak felakete dikkat çekti.

7 mahallede acil bir dönüşüm gerektiğini belirten Yaşar, olası bir depremde 180 bin vatandaşın doğrudan etkileneceğini söyledi.

Yaşar, bölgede nüfusu azaltacak, rezerv alanların oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

"Yerinde dönüşüm sağlayabilecek bir bölge değil"

Uzmanların son dönemde Ankara için yaptığı uyarılara dikkat çeken çeken Yaşar "Türkiye bir deprem bölgesi ve biz de bu gerçekle yüzleşmek zorundayız. Son günlerde deprem ve yer hareketleri konusunda uzman bilim adamlarımız Ankara’yla ilgili açıklamalarda bulunmaya başladılar. Ankara’nın yumuşak karnı olan Demetevler bölgesi, Yenimahalle sınırları içinde yer alıyor. Bahse konu olan ve acil bir dönüşüm gereken bölge 7 mahalleden oluşuyor. Bu bölge; barındırdığı konut sayısı, nüfus ve ticari bilimler nedeniyle parça parça dönüşüme girecek ve sadece yerinde dönüşüm sağlayabilecek bir bölge değildir. Demetevler’in en yakın çevresinde bulunan alanlarla birlikte değerlendirilerek rezerv alanlar oluşturulup mevcut yoğunluğunun azaltılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yaşar, özel bir yasa çıkartılarak bölgede acil bir dönüşümün başlatılması çağrısında bulundu.

"Bölgenin yarısının boşaltılması gerekmekte"

5104 sayılı Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Kanunu ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanunlarını hatırlatan Yaşar "Özel bir yasa getirilmesi gereği ortadadır. 7 mahallede eski ve yıpranmış binaların sayısı çok fazla. Binalar çok yüksek ve bitişik nizamda yapılmış, sokaklar çok dar. Bahse konu olan dönüşümü devlet, Büyükşehir ve İlçe Belediyesi olarak vatandaşlarla birlikte iş birliği içinde gerçekleştirmek zorundayız. Gerek vatandaşların, gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse Yenimahalle Belediyesi olarak isteğimiz bu konunun siyaset üstü tutularak hızlıca çözüm üretilmesi ve muhtemel bir deprem felaketinden vatandaşlarımızın korunmasıdır. Demetevler’deki yapıların dönüştürülmesi ve bölgedeki nüfusun azaltılması için bölgenin yarısının boşaltılması gerekmektedir. Taşınacak alanın da Demetevler bölgesine yakın olması gerekmektedir. Ben yerel bir yönetici olarak 14 yıldır aynı noktadayım. Arzum, bir an önce kalıcı bir çözüm üretilmesi ve tüm gücümüzle destek olmaya hazırız" diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2074660/fethi-yasardan-7-mahalle-icin-acil-donusum-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.