Ali Babacan: “Bizim lügatimizde devri sabık yok, rövanşizm yok”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin her dönem kazananın diğerlerini ezdiği bir nöbetleşe zorbalık yaşadığını belirterek, “Bizim lügatimizde devri sabık yok, rövanşizm yok” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Mart 2023, Cuma - 15:55
Ali Babacan: “Bizim lügatimizde devri sabık yok, rövanşizm yok”

Ali Babacan, HabertürkTV’de soruları yanıtlarken, iktidara gelmeleri halinde kesinlikle rövanş duygusuyla hareket etmeyeceklerini vurguladı.

“Bu işin kaybedeni olmasın hep beraber kazanalım istiyoruz”

“Bizim lügatimizde devri sabık yok, rövanşizm yok” diyen Babacan, “ Çünkü Türkiye her dönem kazananın diğerlerini ezdiği, üste çıkanın alttakileri ezdiği adeta nöbetleşe bir zorbalık dönemi yaşamış bugüne kadar. Daha 20 yıl öncesinin ezileni, mağduriyete uğramış Erdoğan’ı belli bir noktadan sonra gücü başkalarını ezmeye, başkalarını mağdur etmeye başlıyor, değil mi? Bu dönem artık bitsin istiyoruz. Yani bu işin kaybedeni olmasın hep beraber kazanalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Gücü ele geçirenin söylediği olmasın”

Babacan, parlamenter sistemin de bunun güvencesi olacağının altını çizdi.

Ali babaca, “ İşte bu parlamenter sistem var ya anayasa değişiklik önerimiz, bir daha bunları yaşamayalım, artık Türkiye istikrarlı bir döneme girsin, adalet bazında ülkeyi yönetelim. Sağlam bir demokrasiyle ülkemizi yönetelim. Hukuk esas olsun, hukukun üstünlüğü esas olsun, gücü ele geçirenin söylediği olmasın. Hukuk ne diyorsa o olsunun çabası bu. Onun için biz buna çok önem veriyoruz. Bu dönem bitsin yepyeni bir dönem  başlasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.


http://ankaramasasi.com/haber/2074669/ali-babacan-bizim-lugatimizde-devri-sabik-yok-rovansizm-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.