Kılıçdaroğlu: Türkiye yeterli kaynakları olan bir ülke

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye güçlü ve yeterli kaynakları olan bir ülkedir" dedi.
Mevlüt Peker
|
11 Mart 2023, Cumartesi - 22:20
Kılıçdaroğlu: Türkiye yeterli kaynakları olan bir ülke

Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının bulunduğu binada, farklı sektör temsilcileriyle buluştuktan sonra Yaşam Hak Konteynerini gezdi ve Konak Belediyesinin oluşturduğu çadır kenti ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin lojistik merkezini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, burada STK (sivil toplum kuruluşu) temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü temaslarında kendisine pek çok problemin aktarıldığını söyleyerek, kısa, orta ve uzun vadeli programlar yapılması ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini; kısa vadede esnaf, sanayici, tüccar, evi ya da dükkanı yıkılan vatandaşların faiz borçlarının silinmesi gerektiğini, kredi borçlarının da onların kaldırabileceği bir süreye göre ayarlanması ve taksitlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“Ciddi sıkıntı yaşayan sanayi kuruluşları var” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, sorun yaşayan sanayi kuruluşlarının da yeniden ayağa kaldırılmasının şart olduğunu, bu hususta da kredi desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu, bu ihtiyaçlarının da mutlaka sağlanması gerektiğini, bankaların bu hususta iktidarla oturup konuşup bu problemi aşması için ya proje üretmeleri gerektiğini ya da iktidarın belli konuda bankalara güvence vermesi gerektiğini, sorunun bu şekilde aşılabileceğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2074805/kilicdaroglu-turkiye-yeterli-kaynaklari-olan-bir-ulke
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.