Kılıçdaroğlu’na Şanlıurfa’da tepki

Selden etkilenen Şanlıurfa'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah nasip ederse bütün bu sorunların hepsini çözeceğiz" dedi. Konuşma yaparken vatandaşların tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, “HDP’yi niye getirmediniz?” şeklindeki sorulara yanıt vermedi.
Mevlüt Peker
|
16 Mart 2023, Perşembe - 00:06
Kılıçdaroğlu’na Şanlıurfa’da tepki

Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bölgede incelemelerde bulundu. Abide Köprülü Kavşağı'nda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da hiç kimsenin kendisini yalnız hissetmemesi gerektiğini belirterek, "Buraya sadece Millet İttifakı'nın genel başkanları olarak değil, aynı zamanda mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik." dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, ülkede birçok sorunun olduğunu ve bu sorunların faturalarını sade vatandaşların ödediğini belirtti. Sel felaketinde hayatını kaybeden insanlar için üzüntüsünü dile getiren Kılıçdaroğlu, afetlere karşı dirençli kentler oluşturmanın önemine değindi. İyi yönetilen bir ülkenin dirençli kentler oluşturması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şehirlerin iyi yönetilmediğini ve bu konuda birçok şikayet aldıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Yeni bir anlayışla zihniyeti tamamen değiştirerek kim görevini yapıyorsa başımızın üstüne ama kim görevini yapmayıp da ölümlere yol açan olaylara ortam hazırlıyorsa ona da kimse kusura bakmasın 'güle güle' demek zorundayız" diyerek, ülkenin sorunlarını akılla, bilgiyle ve bilimle çözeceklerini ifade etti.

Konuşması sırasında bir grup vatandaşın tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, "Burası siyaset yapma yeri değil. Hani HDP, niye getirmediniz?" diyenlere cevap vermedi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra bölgeden ayrılarak, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık'tan bilgi aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2075341/kilicdarogluna-sanliurfada-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.