AK Parti'nden Kürt seçmenin oyları için yeni girişim

HÜDA PAR ile ittifak görüşmeleri belli bir aşamaya gelen AK Parti'nin HDP'den ayrılarak Ses Partisi'ni kuran Ayhan Bilgen'i milletvekili adayı göstereceği konuşuluyor. İddiaları yalanlamayan Bilgen, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Mart 2023, Perşembe - 12:31
AK Parti'nden Kürt seçmenin oyları için yeni girişim

Ankara kulislerinde AK Parti'nin, seçimlerde işini şansa bırakmamak için milletvekilliği listelerinde sürpriz isimlere yer vereceği konuşuluyor. Bu isimlerden birinin de eski HDP milletvekili ve Ses Parti'nin kurucusu Ayhan Bilgen olduğu iddia edildi.

"Henüz teklif gelmedi"

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen Cumhuriyet Gazetesine , söz konusu iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. "AK Parti'den adaylık" iddiaları üzerine bir değerlendirme yapan Bilgen kapıları kapatmadı.

AK Parti'den kendisine henüz bir teklifin gelmediğine işaret eden Bilgen, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" dedi.

HDP'den istifa etmişti

Bilgen, 2020 ekiminde Kars belediye başkanlığını sürdürürken Kobani eylemleri soruşturmasında tutuklanmış, ardından görevden uzaklaştırılmıştı. Yerine kayyım atanan Bilgen 2021 Haziran'da 'Kobani davası'nda tahliye edilmiş, aralıkta da HDP'den istifa ettiğini açıklamıştı. Bilgen, 3 Mart 2022'de de Ses Partisi'ni kurmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2075395/ak-partinden-kurt-secmenin-oylari-icin-yeni-girisim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.