PKK’ya helikopteri kim verdi, kullanmayı kim öğretti?

ABD’den, Suriye’de SDG ismini kullanan bölücü terör örgütü YPG/PKK’ya helikopter eğitimi verilip verilmediğine ilişkin açıklama geldi.
Mevlüt Peker
|
17 Mart 2023, Cuma - 00:50
PKK’ya helikopteri kim verdi, kullanmayı kim öğretti?

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Amerikan kuvvetlerinin Suriye'deki PKK/YPG'ye helikopter eğitimi verip vermediklerine dair sorulara cevap verdi. AA muhabirinin PKK'lıları taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak yönelttiği soru üzerine Ryder, "Bildiğim kadarıyla hayır" yanıtını verdi. Irak'ın kuzeyinde PKK teröristlerini taşıyan bir helikopterin düşmesinin ardından helikopterin örgütün eline nasıl geçtiği ve helikopter kullanmayı nasıl öğrendikleri merak konusu oldu. Bu durum, ABD'nin örgütün Suriye kolu SDG'ye eğitim ve silah desteği verip vermediği konusunda soru işaretlerine yol açtı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Anti-Terör Birimi'nin resmi Facebook sayfasından Duhok'un Çemanke nahiyesinde düşen helikoptere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu ve ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğu belirtildi. Helikopterin kime ait olduğunun tam olarak tespit edilmesi için detaylı soruşturma devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı ise "Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterin düştüğü" şeklinde bazı sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Son dönemde Suriye'deki SDG güçleri, ABD'nin desteğiyle terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye kolu olarak dikkat çekiyor. PKK'nın Suriye'deki kolu SDG, ABD ve Batılı ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanınmamasına rağmen Türkiye tarafından PKK'nın bir uzantısı olarak görülüyor ve bu nedenle Türkiye tarafından ciddi bir tehdit olarak kabul ediliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2075483/pkkya-helikopteri-kim-verdi-kullanmayi-kim-ogretti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.