Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı oldu

Ankara Kent Konseyi Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yeni dönemde Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı oldu. Yılmaz "6 milyonun himayesinde yürüttüğümüz çalışmaları bundan sonra 85 milyon için bir yıl boyunca devam ettireceğim" dedi.
Ankara Masası
|
18 Mart 2023, Cumartesi - 10:26
Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı oldu

Türkiye’deki Tüm Kent Konseyleri, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde “Dayanışma Depremden Güçlüdür” temasıyla, başkentte bir araya geldi.

Zirvede kentsel, toplumsal, sosyolojik ve psikolojik yönleriyle deprem gerçeği ele alındı. Programa belediye başkanlarından büyükelçilere, sanatçılardan bilim adamlarına kadar toplumun tüm kesimlerinin katılım sağlandı.

Farkındalık zirvesinde Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin yeni yönetimi tarafından başkanlık görevine seçilen Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz,  görevi selefinden devraldı.

"Ankara katılımcı kültürün başkenti oldu"

Halil İbrahim YIlmaz, bundan sonraki çalışmaları 85 milyon için yapacaklarını belirterek "85 milyonun ikametgahı burası bir kent değil. Anadolu’dan gelen kent konseyi başkanlarının evidir. Hakkı bizden daha fazladır bu kentte. 6 milyon yurttaşın değil, 85 milyonun ikametgahı burası. Milli mücadelenin karargahı. Mazlum milletlerin başkenti. Samsun başlayan o kutlu yürüyüşün, ‘iyi ki geldin paşam’ diyerek nihayete erdiği, yeniden dirilmenin kenti. Konuşabilen bir kent, demokrasinin mağbeti. Birinci Meclisi, Hacı Bayram Veli Camii’nden sonra açan, toplumun bütün sosyolojileriyle yeniden dirilmeyi başlattığımız bu kent katılımcı kültürün başkenti oldu. Ama 9 başkanla 9 değerli arkadaşımla birbirine koltuk ikram eden, politika hayatımıza da ilginç deneyim aktarmaya çalışan, herkesin birbirinin önünü açtığı, buyurun siz önde olun dediği, hiyerarşinin olmadığı bunun konforunu yaşadığımız, 30 çalışma grubu , 5 meclisimiz, 33 yönetme kurulu üyemiz, 5 bin gönüllümüzle beraber Ankara’da da eşitlendiğimiz ve bütün bu organizasyon adına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın olağanüstü emeğiyle, bu katılımcı kültüre alan açması, 6 milyonun himayesinde yürüttüğümüz bu çalışmayı bundan sonra 85 milyon için bir yıl boyunca devam ettirip, Cumhuriyet’in 101. Yılında Kocaeli’ye büyük bir onurla teslim edeceğimi arz ediyorum." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2075621/halil-ibrahim-yilmaz-turkiye-kent-konseyleri-birligi-baskani-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.