HDP'den Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ertelenen Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin "Tamamen takvimle ilgili, asla kötü bir niyet yok. Bu görüşme gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
18 Mart 2023, Cumartesi - 13:35
HDP'den Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) gerçekleştireceği ziyaret HDP’nin talebi üzerine ertelendi. Ertelenen görüşmenin ne zaman yapılacağı tartışma konusu olurken HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’a katıldığı bir programda görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bektaş "Madem ki görüşme tarihini siz belirlediniz… O zaman eş başkanlarınızın deprem bölgesine gitmesine ne sebep vardı? Görüşmeden sonra veya pazar günü gidemezler miydi? Erteleme kararının arkasındaki gerçek neden ne?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kılıçdaroğlu görüşme ile olacak. Deprem, sel, Nevruz haftası… Her bir arkadaşımız bir ilde. Aynı zamanda Emek ve Özgürlük İttifakı’nın toplantısı vardı, onun çalışmaları da devam ediyor. Erteleme tek taraflı gibi görünüyor olabilir ama karşılıklı istişarede var kısmen de olsa. Tamamen takvimle ilgili, asla kötü bir niyet yok. Bu görüşme gerçekleşecek. Daha önce de söyledik cumhurbaşkanlığı adaylığında açık görüşme, diyalog ve müzakere ile ilkelerimiz üzerinde tartışmak istiyoruz. Temel hattımız da Türkiye demokratikleşmesi. Sayın Kılıçdaroğlu geldiğinde bu kez ortak bir tarihte uzlaşacağız. Bunu kamuoyu ile de paylaşacağız.”

http://ankaramasasi.com/haber/2075635/hdpden-kemal-kilicdaroglu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.