Adana'da kiraya fahiş zam yapan ev sahibine gözaltı

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, evinin kirasını 800 liradan 5 bin liraya çıkaran ev sahibi, bunun kabul edilmemesi üzerine elektrik ve su aboneliğini iptal ettirdi. Ev sahibi kadının şikayeti üzerine gözaltına alındı.
Ankara Masası
|
18 Mart 2023, Cumartesi - 14:22
Adana'da kiraya fahiş zam yapan ev sahibine gözaltı

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, kocası tarafından 20 yıl önce terk edilen 60 yaşındaki Aynur Kaya, bundan 4 yıl önce İsmetpaşa Mahallesinde 3 katlı evin 2. katını kiraladı. 

Beyin kanaması geçirip yatağa mahkum olan 87 yaşındaki annesi Akide Becerikli ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan kadının kirası, ev sahibi tarafından 800 liradan 5 bin liraya çıkarıldı.

Annesinden dolayı devletten aldığı 6 bin lirayla geçindiğini ifade eden Kaya, bu parayı ödeyemeyeceğini ev sahibine bildirdi. Bunun üzerine ev sahibi  elektrik ve su aboneliğini iptal ettirdi. Kaya müşteri hizmetleriyle görüşüp elektriğinin kesilmesinin önüne geçti.

Kaya, "Kirayı yıllık önce 30 bin liraya sonra 60 bin liraya çıkardı. Benim bu parayı ödeyecek gücüm yok. Ben ne yapacağım bilmiyorum. Beni tehdit edip duruyor. Ben de gidip şikayetçi oldum. Ancak şuan evimde su yok. Benim annem hasta. Tek gelirim annemden dolayı devletin verdiği para. Bu kadar olmaz ki” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Aynur Kaya'nın şikayeti üzerine polis ev sahibi  Emin Ç'yi gözaltına aldı


http://ankaramasasi.com/haber/2075642/adanada-kiraya-fahis-zam-yapan-ev-sahibine-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.