Kılıçdaroğlu: Çip üreten bir ülke olacağız

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın Türkiye’sinin temel hedefinin bilimde, sanayide ve teknolojide çip üreten bir ülke olmak olduğunu, hedefi yüksek koyacaklarını ve o hedefi mutlaka yakalayacaklarını söyledi.
Mevlüt Peker
|
19 Mart 2023, Pazar - 19:43
Kılıçdaroğlu: Çip üreten bir ülke olacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen "İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi"nin "Millet İttifakı Genel Başkanları Buluşması" oturumunda konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında siyasi bağımsızlığın kalıcılığını sağlayan temel unsurun "ekonomik bağımsızlık" olduğunu vurgulayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlattı.

Demokrasi ve güçlü parlamenter sistemi savunduklarını belirten Kılıçdaroğlu, dünyanın en zengin ülkelerinde güzel bir demokrasi anlayışı ve geleneğinin olduğunu söyledi.

Kuvvetler ayrılığını getirerek, yasama, yargı ve yürütmeyi birbirini denetleyen güçler haline getirmek gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, sağlıklı işleyen hiçbir demokraside denetimsiz alan bulunmadığını belirtti.

İktidar sahiplerinin halka hesap vermediği durumlarda demokrasinin işlemeyeceğine değinen Kılıçdaroğlu, toplanan vergilerin nereye harcandığını rapor haline getirecekleri Ulusal Vergi Konseyi'ni kuracaklarını da sözlerine ekledi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, partisinin Kesin Hesap Komisyonu'nu kuracaklarını ve bu komisyonun başkanının ana muhalefetten olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, ikinci hedeflerinin "üreten Türkiye" olduğunu belirtirken, 21. yüzyılın ekonomisinin artık bir tarım ve sanayi ekonomisi olmadığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Bilgi ekonomisi"nin artık dünya ekonomisinde daha önemli olduğunu vurgulayarak, hangi ülkenin bilgi ürettiyse o ülkenin hızla büyüdüğünü ve kalkındığını söyledi. Bu nedenle, CHP iktidarı döneminde üniversitelerde her türlü düşüncenin özgürce tartışılacağını ve hiç kimseye farklı düşündüğü için üniversiteden atılmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, katma değeri yüksek ürün üretemeyen Türkiye'nin gelişemeyeceğini ifade ederek, 21. yüzyılın Türkiye'sinin hedefinin bilim, sanayi ve teknolojide çip üreten bir ülke olmak olduğunu bildirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2075751/kilicdaroglu-cip-ureten-bir-ulke-olacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.