Ticari kurumsal müşterilere döviz alımında sınır

Ticari kurumsal müşterilerin günlük döviz alım limiti 5 milyon dolardan 2.5 milyon dolara düşürüldü. Merkez Bankası yurtdışına para transferi işlemlerini daha sıkı takip ederken, para transferine de yüzde 5 komisyon getirildi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 09:55
Ticari kurumsal müşterilere döviz alımında sınır

Dolar/TL kuru  uzun süredir aynı seviyelerde seyrediyordu.  Yapılan tüm yeni düzenlemelere karşın dolar/TL geçtiğimiz günlerde 19'u aştı.

Ekonomim'den Şebnem Turhan'ın haberine göre, doların 19 lirayı aşması, verilerin kurumsal müşterilerin döviz talebinin artığına işaret etmesi sonrası bankalara sözlü olarak dövizde yeni günlük alım limiti tanımlandı.

Bankacılık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, kurumsal müşteriler günlük 5 milyon dolar yerine bunun yarısı kadar yani 2.5 milyon dolar alım yapabilecek.

Yüzde 5 ek ücret

Son dönemde ise Merkez Bankası yurtdışına para transferi işlemlerini daha sıkı takip ederken, geçtiğimiz haftalarda bankalara 1 milyar liraya yakın yüzde 5 ek ücret tahsis etti.

Bankacılık kaynakları geçen hafta da Merkez Bankası’nın sözlü olarak yurtiçi yerleşiklerin yurtdışı para transferi işlemlerinden yüzde 5 masraf alınması talimatı verdiğini ileri sürdü.

Yurtdışı para transferlerinde 50 bin dolar üzerine belgelendirme ve bildirim zorunluluğu olmasına rağmen bankacılık sektörü kaynakları 500 dolarlık bir transfer için bile belge, fatura istendiğini dile getiriyor.


http://ankaramasasi.com/haber/2075792/ticari-kurumsal-musterilere-doviz-aliminda-sinir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.