Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP görüşmesi sona erdi!

TBMM'de saat 12.00'de bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP heyetinin görüşmesi sona erdi.
Ecem Çetin
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 13:06
Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP görüşmesi sona erdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 12.00'de  Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'la TBMM'de bir araya geldi. 

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve HDP Heyeti bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"Parti kapatmak doğru değil"

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Siyaset sorun yaratmamalı, bunun için siyaset var zaten. Siyaset sorun yaratıyorsa bu negatif yansıyor. 21. yüzyıldayız arkadaşlar. Hâlâ nasıl parti kapatırız? Parti kapatmak doğru değil." 

"Kadına yönelik şiddetin mutlaka son bulması lazım. Toplumun bir duyarlılığı var. Siyaset kurumunun da bunu hissetmesi lazım. Bu konuda çok açık ve net siyaset kurumunun tavır alması lazım. Kadınların toplumun en önemli aktörlerinden olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım."

"Yargının siyasetin üzerinde sopa olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz"

" Siyaset kurumunun üzerine düşeni yapması lazım. Görmezden gelinmesi gibi bir yaklaşım siyaset kurumuna yakışmaz. Haklarının teslim edilmesi, özgürce yaşamalarının önünün açılması gerekir. Yargının siyasetin üzerinde sopa olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz." 

"Deprem konusunda acil onarım programına ihtiyaç olduğu sayın genel başkanlar tarafından ifade edildi. Aynı düşüncedeyiz. Özel bir planlamanın yapılması şart. Hükümete çağrı yaptım deprem bölgesinde. Acil bir onarım programının devreye konulması gerekiyor." 

"Tüm sorunların çözüm adresi TBMM"

"Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözüm adresi TBMM’dir. TBMM’nin varlığı, sorunları çözen bir meclis olmasından kaynaklanmaktadır. Kuruluşundan bu yana Türkiye’nin en temel sorunları TBMM’de çözülmüştür. Biz parlamenterlerle birlikte var olan tüm sorunları çözeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Milletin iradesiyle bu sorunların tamamı çözülür."

" Türkiye'nin en temel sorunlarını konuştuk"

Pervin Buldan ise şu açıklamada bulundu:

"Bugün başkan ve heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin en temel sorunlarını konuştuk. Türkiye toplumunun, Türkiye halklarının bizden beklentisini konuştuk. Sayın başkana teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak sayın başkanın burada ağırlamamızın medeni Kürt sorunun çözümünün Parlamento olması nedeniyleydi. Türkiye toplumunun bizden beklentilerini istişare ettik. Kendisine teşekkür ediyoruz."

"Konuşmalarımızı kurullarımıza taşıyıp, ittifak güçlerimizle paylaşacağız"

Mithat Sancar ise şunları söyledi: 

"Deprem yeni bir döneme girmemize vesile oldu ancak keşke bu kadar büyük bir acıyla gündemimize girmeseydi. Partimiz yıkımdan ağır zarar gören kesimlerin onarılması için acil bir programa ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yeni bir başlangıç özgürlük ve adaletle mümkün olacaktır. Türkiye'nin bütün sorunları burada geniş bir mutabakatla çözülebilir. Burada yaptığımız konuşmalarımızı kurullarımıza taşıyıp, ittifak güçlerimizle paylaşacağız. Birkaç gün içinde basın ve kamuoyuyla kapsamlı bir açıklamada bulunacağız.

http://ankaramasasi.com/haber/2075822/kemal-kilicdaroglu-ve-hdp-gorusmesi-sona-erdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.