BM'den İsrailli Bakanın sözlerine tepki!

BM (Birleşmiş Milletler), İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in, "Beyaz Saray da duysun! Filistin diye bir halk yoktur.” sözlerine tepki gösterdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
20 Mart 2023 21:09
GÜNCELLEME
20 Mart 2023 21:15
BM'den İsrailli Bakanın sözlerine tepki!
MP
Mevlüt Peker Editör

Günlük basın brifinginde İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in ifadelerini değerlendiren Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, "Filistin halkı açık ve şüphesiz bir şekilde mevcuttur. Hakları, Birleşmiş Milletler tarafından korunmaktadır." dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurul ve BMGK kararlarında da Filistin halkına atıfta bulunulduğunu hatırlatan Farhan Haq, Birleşmiş Milletler’in, Filistinlilerin, Filistin ve İsrail'in güvenlik ve barış içinde yan yana olacağı iki devletli çözüm hakkını aramalarına destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Bezalel Smotrich'ten tepki çeken sözler

İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Paris ziyaretinde Likud Partisi'nin eski Başkanı Siyonist Jacques Kupfer'i anma törenine katılmış ve burada yaptığı konuşmada, "Filistinliler diye bir şey yok çünkü Filistin halkı diye bir şey yok. Filistinliler kim? Ben Filistinliyim." demişti.

Daha önce de Bezalel Smotrich, 26 Şubat'ta Yahudi yerleşimcilerin toplu saldırı düzenlediği Filistin beldesi Huvvara ile ilgili olarak “yeryüzünden silinmesi gerekiyor” ifadesini kullanmıştı. Bu sözleri sebebiyle Smotrich’e, ABD ve Fransa ziyaretleri çerçevesinde diplomatik tecrit uygulanmış ve hiçbir resmi görüşme yapılmamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa