'İstibdat Kumpanyası' Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak

Uğur Saatçi'nin kaleme aldığı 'İstibdat Kumpanyası' oyunu 27 ve 29 Mart'ta Ankara'da izleyiciyle buluşacak.
Ecem Çetin
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 17:42
'İstibdat Kumpanyası' Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak

Perde Sanat Tiyatrosu’nun "İstibdat Kumpanyası" oyunu Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. 

Oyun,  27 Mart Pazartesi 20.30'da DT Ankara Akün Sahnesi'nde, 29 Mart Çarşamba 20.30'da ise Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde perde açacak. 

Uğur Saatçi'nin kaleme aldığı oyunun yönetmen koltuğunda Caner Karadağ, oturuyor. 

Oyunun oyuncu kadrosu şöyle;  Ayşe Ünlü, Caner Karadağ, Emre Ayalp, Eren Ataseven, Erdeniz Altın, İbrahim Sevinç, Merve Parlak, Mehmet Ali Çetintaş, Özcan Özdemir, Tolga Furkan Güler, Umut Görkem Demir ve Volkan Özbay

"İstibdat Kumpanyası" oyunu konusu;

Osmanlı döneminde geçen oyunda padişahı tahttan indirme planı yapan Şeref Paşa, halkı galeyana getirmek için tiyatroyu kullanmak ister. Bu yüzden Fransa’dan yarı Fransız yarı Türk Samuel Efendi’yi getirterek, Edmond Rostand’ın Cyrano de Bergerac adlı oyununun sahnelenmesini talep eder. Tabii bu oyunun sahnelenmesi için oyunculara da ihtiyaç vardır. Tiyatroların yakıldığı, oyuncuların sürgün edildiği bir dönemde oyuncu bulmak da pek tabii çok zordur. Şeref Paşa bunun için yardımcısı Sefer Bey’i görevlendirir, Şefer Bey ise ancak Recai Efendi’nin topluluğunu bulabilir. Provalar başladıktan sonra, artık seyirci için sürprizler de başlamış olur.

http://ankaramasasi.com/haber/2076122/istibdat-kumpanyasi-ankarali-tiyatroseverlerle-bulusacak

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.